52 okulda 12 bin tablet dağıtıyor, Fatih’le yeni bilgi çağını başlatıyor

Güncelleme Tarihi:

52 okulda 12 bin tablet dağıtıyor, Fatih’le yeni bilgi çağını başlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 00:00

Türkiye’de 17 ildeki 52 okulda başlatılan Fatih Projesi’yle eğitimin etkilediği her alanda bir çağın kapatıldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni bir çağı, bilgi teknolojileri çağını hep birlikte açıyoruz. Proje, eylül ayına kadar 3 bin 657 orta öğretim kurumunda, dört yılda da 42 bin okulda hayata geçecek” dedi.

Haberin Devamı

OKULLARDA akıllı tahta ve tablet bilgisayarla eğitimi öngören Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH), 17 ildeki 52 okulda başladı. 22 Kasım 2010’da protokü imzalanan ve dün hayata geçirilen proje kapsamında liseler akıllı tahtalarla donatılacak. Pilot uygulamasında ise 17 ildeki 52 okulda, 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtılacak.
Bir çağı kapatıyoruz
Ankara’da Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Fatih Projesi’ne start veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederek karanlık bir çağı kapattığını hatırlatarak, “Biz de bugün Fatih Projesi’yle sadece eğitim sisteminde değil, eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyoruz. Yeni bir çağı, bilgi çağını, bilgi teknolojileri çağını hep birlikte açıyoruz” dedi. Milli eğitim adına gerçekten tarihi bir anın yaşandığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Fatih Projesi ile eğitim ve öğretimin metodunu ve çehresini köklü bir şekilde değiştiriyor, modernleştiriyoruz. Yaşadığımız çağın gereklerini ve imkanlarını artık sınıflara taşıyoruz. Projeyle okulun, sınıfın, kara tahtanın, öğretmenin ve öğrencinin işlevleri, eğitimdeki konumları çok köklü şekilde değişiyor. Dünyanın birçok ülkesi Fatih Projesi’ni yakından takip ediyor. Türkiye’de başlatılan proje dünyada örnek olarak gösteriliyor.”
Dört yılda 42 bin okulda
Başbakan Erdoğan, projenin 17 ildeki 52 okulda start aldığını belirterek, şu bilgileri paylaştı: “İnşallah, bu yılın eylül ayına kadar 3 bin 657 orta öğretim kurumunda, yani Türkiye genelindeki liselerin yarısında Fatih Projesi’nin kurulumu tamamlanmış olacak. Dört yıl içinde de ülke genelindeki yaklaşık 42 bin okulda, 570 bin sınıfta proje hayata geçecek. 570 bin sınıfla birlikte, kütüphanelerde, laboratuvarlarda, öğretmen odalarında da akıllı tahtaları kuracağız. 620 bin akıllı tahtayı okullarımıza, sınıflarımıza, öğrencilerimize kazandırmış olacağız.”
Kara tahta kavramı bitiyor
Her öğrenciye bir tablet bilgisayar sözü verdiklerini de hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lise’mize ilk 200 tablet bilgisayarı verdik. Pilot uygulama olarak 12 bin 800 adet tablet bilgisayarı öğrencilerimize ilk etapta teslim ediyoruz. Kara tahta kavramını artık tarihin tozlu raflarından kaldırıyoruz.”

Haberin Devamı

Yerli sanayinin gelişmesine katkı yapacak

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Projesi’nin, öğrenci ve sınıf sayısı, bedeli ve tüm içeriği açısından dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Yıldırım, projenin, bilgi teknolojilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına belirterek,“Akıllı tahta, tablet ve yazılımların yerli katkı oranının artırılması için çalışmalar başlattık” dedi.

Bilgi dünyasına yepyeni yolculuk başlıyor

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fatih Projesi’nin başlamasıyla eğitim ve öğretimde yeni bir çağa geçildiğini belirterek, “Bugünden itibaren bilgi dünyasına yepyeni bir yolculuk başlıyor” dedi. Proje kapsamında, hazırlanan etkileşimli tahtaların Türkiye’ye özgü olduğuna belirten Dinçer, “Bu tahtalarla dünyanın kullandığı teknolojilerin bir adım önüne geçiyoruz. Tablet bilgisayarlarda, z-kitap (zenginleştirilmiş) içerik de bulanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!