517 milyon dolarlık ‘küçük yazılım’ büyüyecek, yeni yatırımları çekecek

Güncelleme Tarihi:

517 milyon dolarlık ‘küçük yazılım’ büyüyecek, yeni yatırımları çekecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 00:00

Türkiye’deki 517 milyon dolarlık küçük yazılım pastasının büyümesi gerektiğini belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Türkiye’de yazılımı büyütmek için helvanın içindeki her şey var ama helva yapamıyoruz” dedi. Özmen, yüzde 10’dan fazla büyüyerek Türkiye’ye Microsoft yatırımlarını çekmek istediklerini de söyledi.

Haberin Devamı

MICROSOFT Türkiye, 2011’i yeni projelerin mevyelerinin alınacağı bir yıl ilan ederken, Türkiye’deki 517 milyon dolarlık yazılım pastasını büyütmek için de kolları sıvadı. Bir yıl önce Fransız operatör Orange’da çalışırken Microsoft Türkiye’ye Genel Müdür olarak geçen Tamer Özmen, “Türkiye’de yazılımı büyütmek için helvanın içindeki her şey var ama helva yapamıyoruz” dedi.

Büyümeyle aynı olmalı

Türkiye’nin dünyada altıncı büyük internet ülkesi konumuna geldiğini vurgulayan Özmen, “517 milyon dolarlık küçük bir yazılım pastası var. Bunu büyütmek için birkaç şeyi tetiklemek lazım. Hindistan modelini uygulamamız için neden yok” diye konuştu. Özmen, Türkiye’nin ekonomik büyümesiyle yazılım sektörünün büyümesi arasında fark bulunduğuna da dikkat çekerek, Brezilya’da yazılım sektörünün büyüklüğünün 3 milyar dolar olduğunu, Türkiye’de de şu ankinin en az üç katı yani 1.5 milyar dolara çıkabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Ektiklerini biçecek

Microsoft olarak pastayı büyütmek için çalıştıklarını aktaran Özmen, geçen yıl KOBİ ve istihdam alanlarına odaklandıklarını ve projeler geliştirdiklerini söyledi. 2011’in bu projelerin meyvelerinin alınacağı bir yıl olacağını belirten Özmen, şunları anlattı: “Önemli üç tane projemiz oldu. Bunlardan birini hayata geçirdik. Telekom firmalarıyla beraber yeni stratejiler geliştirdik. İkincisi istihdam ve üçüncüsü de KOBİ’lere yönelik proje oldu. Bu arada şirketin vizyonunu ve şirketin gitmesi gereken beş ana konuyu belirledik. KOBİ, kurumsal, son tüketici, girişimci ekonomisi ve sosyal sorumluluk olarak beş alana odaklandık. Bu yıl ise ektiklerimizi biçtiğimiz bir döneme giriyoruz.”

Yıldız ülke hedefi

Türkiye’nin geçen yıl Microsoft bünyesinde ‘Yıldız Ülke’ ödülünü aldığını da hatırlatan Özmen, şöyle konuştu: “Bu yıl da buna uğraşacağız. Rekabet ettiğimiz ülkeler Brezilya, Çin, Hindistan çok hızlı büyüyor. Onlardan da hızlı büyüyerek Microsoft’un yatırımlarını ülkemize çekmemiz lazım. Microsoft bünyesinde Brezilya gibi ülkeler yüzde 25 büyüyor. Türkiye’nin büyümesi yüzde 10’lar civarında. Bu yıl hedefimiz daha fazla büyümek. Bu şekilde kaynakları çekmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Nokia’yla işbirliği Türkiye’de güç katacak

NOKIA ve Microsoft işbirliğine de değinen Özmen, Nokia’nın en iyi ülkelerinden biri olan Türkiye’de bu işbirliğinin yararlarını göreceklerini söyledi. Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de de Nokia’yla işbirliğimiz kuvvetli olacak. Türkiye’nin, Nokia için büyük bir pazar olması avantaj sağlayacak. Nokia’nın çok satış noktası var. Microsoft’un perakende kanalına girmesini hızlandıracak. Windows Phone 7’nin gelmesiyle ve Nokia’nın ürün portföyüyle pazar payları artacak. Bireyselde de 2011 atak yılımız olacak.”

Windows Phone 7 yılbaşından önce gelecek

MICROSOFT son dönemde dünyada artan akıllı cep telefonu işletim sistemi savaşına Windows Phone 7’yle katılıyor. Bu işletim sistemini kullanan cep telefonu Windows telefon adıyla anılıyor. Tamer Özmen, büyük pazarlarda satışa sunulan bu işletim sisteminin Türkiye’ye bu yıl başından önce gelmesini beklediklerini belirterek, “Telefon çok kullanışlı, iş ve eğlence hayatını çok güzel birleştiriyor. Lokalizasyonla ilgili çalışmalar sürüyor. En kısa sürede gelecek” dedi.

Haberin Devamı

KOBİ’lerin güçlenmesini sağlayacağız

Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen, şunları anlattı: “KOBİ’leri dünya pazarlarında rekabet edebilecek hale getirelim istiyoruz. Anadolu’daki şirketlerde en büyük sorun kendi şehirleri dışına çıkamamaış olmaları. Her alanda yardım edebileceğimiz silahlarımız var. Performanslarını artırmalarını ve kendilerini pazarlamalarını sağlamak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!