50 bin liralık kredi kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

50 bin liralık kredi kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 23:55

KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” kayıtları dün başladı.

Haberin Devamı

Çarşamba 23.59’a kadar sürecek kayıtlar için Türkiye’de her il, ilçedeki KOSGEB müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluştu. Başbakan Binali Yıldırım’ın Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağı müjdesi vermişti. Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ’lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerekiyor. İşte bu kuyruklar o kayıtların yapılması ve yenilenmesi için oluştu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, KOBİ’lere 50 bin liralık kredi için geç kalmamaları çağrısı yaparken “KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmayı unutmayın. Üyelerimizin verilen krediden yararlanması için birlik ve federasyonlarımıza genelge ile duyuruda bulunduk” dedi.

Kredi başvuruları için http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr internet adresi de kullanılabilecek. Kayıt ve güncelleme işlemleri kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecek. Palandöken, kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmadığını belirterek, başvurular tamamlandıktan sonra sistemin işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde sıralayacağını kaydetti. KOSGEB’den yapılan açıklamada ise 1 Ocak 2016’dan “Sıfır Faizli Kredi Destek” programı açıklandığı güne kadar veritabanına kayıtlı firma sayısı 56 bin 810 ve KOBİ bilgi beyannamesi güncelleyen firma sayısı 147 bin 710 iken, 10 Aralık’tan bugüne kadar veritabanına yeni kaydolan firma sayısı 105 bin 463 ve aynı dönemde KOBİ bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısının ise 178 bin 629’u bulduğu bildirildi. Sadece son bir hafta içinde KOSGEB veritabanına kayıt yaptıran ve bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısındaki artışa dikkatin çekildiği açıklamada, sistemin aktif çalıştığı, ancak ciddi bir yoğunluk yaşandığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!