458 bin sözleşmeliye kadro tamam

Güncelleme Tarihi:

458 bin sözleşmeliye kadro tamam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2023 07:00

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçişini sağlayacak yasa teklifi, önceki gece Meclis’te oybirliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçebilecek. Uzman erbaşların da kadroya alınmasını isteyen muhalefet, yasaya yönelik 150 bin taşeron işçisinin kapsam dışı bırakıldığı eleştirisini getirdi.

Yasaya göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapanlardan gerekli koşulları taşıyanların görev yaptıkları unvanlı memur kadrolarına atanabilmeleri için, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde başvurmaları, KPSS’den yeterli puanı almaları, sözlü ya da uygulamalı sınavda başarılı olmaları gerekecek.

30 GÜN İÇİNDE BAŞVURU

Bir yıldan az süreli olarak kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı görev alanların dışındaki sözleşmeli personelin atamaları yapılacak. Ayrıca mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personeller de yasanın yürürlük tarihinden itibaren 30 gün içinde yazılı başvuru yaptıkları takdirde memur olarak atanacaklar. Atamalar, yazılı başvuru yapıldıktan sonra bu madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 60 gün içinde gerçekleşecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!