400 milyon liralık ‘afet evi’ yatırımı 

Güncelleme Tarihi:

400 milyon liralık ‘afet evi’ yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 07:00

Malatya’daki vagon fabrikasının olduğu araziyi Özelleştirme İdaresi’nden satın alan Kızılay, yaklaşık 400 milyon TL’lik yatırımın ardından dünyanın en büyük afet barınma ünitesi üretim merkezini kurdu.

Haberin Devamı

Önümüzdeki cumartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılacağı resmi açılıştan önce üretim merkezini tanıtan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Burası 3 vardiya, günlük yaklaşık 200 konteyner tipi yaşam ünitesi üretebilir durumda” dedi. Kınık, resmi açılışını 22 Ekim günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapılacağı Malatya’daki Kızılay Sistem Yapı Fabrikası’nı tanıttı.

1989’DA YAPILDI HİÇ KULLANILMADI

Malatya’da 1989’da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan vagon onarım fabrikasının arazisini satın aldıklarını ve 400 milyon TL’lik yatırımla dünyanın en büyük afet barınma ünitesi üretim merkezi haline getirdiklerini anlatan Kerem Kırık şunları söyledi: “ Kızılay Sistem Yapı Fabrikası, Kızılay’ımızın çadır ve tekstil fabrikasının geleneksel olarak üretmiş olduğu çadırın bir sonraki aşaması olan konteyner veya modüler yaşam üniteleri üretmek için kuruldu. Fabrika yılda yaklaşık bir milyon metrekare hafif çelik kapalı alan üretme, 65-70 bin civarında konteyner tipi yaşam ünitesi ve barınak ünitesi üretme kapasitesine sahip. Burası 3 vardiya, günlük yaklaşık 200 konteyner tipi yaşam ünitesi üretebilir durumda.

Haberin Devamı

1000 KİŞİYE İSTİHDAM

1000 arkadaşımız burada çalışacak ve 1000 aile buradan ekmek yiyecek. Milli ekonomiye de ciddi katkılarımız var. Çin’den ithal edilen pek çok farklı ürün vardı, bunları artık biz burada üretiyoruz. Dolayısıyla yerli ve milli bir ürün olarak burada üretmiş oluyoruz. Diğer taraftan ihracat da yapıyoruz. Şu ana kadar Katar, İngiltere, Macaristan, Irak ve Suriye gibi ülkelere ihracatımız var. Ekonomiye de bu anlamda ciddi katkı sağlıyoruz. Önümüzdeki aylar içerisinde fabrikanın bir başka bölümü olan çadır ve tekstilin üretim alanında da konfeksiyon imalatımız başlayacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!