40 milyon lira daha yatıracak münhasır bayi 1000’e çıkacak

Güncelleme Tarihi:

40 milyon lira daha yatıracak münhasır bayi 1000’e çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 21:57

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te bir günde 14 bayi açılışı yaparak Anadolu’da yatırım atağını hızlandıran Avea’nın CEO’su Erkan Akdemir, yeni bayiler açıp mevcut bayilerinde de renovasyona gittiklerini belirterek, 200’e yakın yeni bayi açılışı ve renovasyon için 40 milyon TL yatırım yaparak yıl sonuna kadar bayi kanalının büyük bir kısmını yenilemiş olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

900 münhasır bayisi var
Akdemir, Türkiye genelinde toplam münhasır (tek markayı satan) mağaza alanlarını yüzde 40, dış cephe büyüklüklerinde görünürlüklerini ise yüzde 50’ye yakın artırdıklarını kaydetti. Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “300’e yakın bayide yeni mağaza konseptini uyguladık, 100 bayimizi de daha iyi mağazalara taşıdık. Türkiye genelinde münhasır bayi sayısı 900’lere yaklaştı. Bu yıl münhasır ve toptancı bayilerinde binin üzerinde ek istihdam sağladık. Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşen açılışlarla, bölgedeki 29 bayiyle toplamda en fazla perakende noktasına sahip mobil operatör durumuna geldik.”
Cihazda yüzde 50 artış
Akdemir, 900 münhasır bayinin yanı sıra 3 bin satış noktası ve 11 bin alt bayilerinin bulunduğu bilgisini verdi. Erkan Akdemir, hem yenilenen mağaza konseptleri hem de ürün portföyleriyle Avea’nın cihaz satışlarındaki pazar payını da yüzde 50 arttırdığını kaydederek, “Renovasyonda doğru tercihler yaptığımızı müşteri geri dönüşlerimiz gösterdi. Avea satışlarının yüzde 25’ten fazlası, bu yeni noktalarımız üzerinden gerçekleştirildi. Bayi ağı dışında bölgeye ağ yatırımı yaparak bölgedeki iletişim kulesi sayımızı yüzde 30 artırdık ve Gaziantep’te yüzde 99.5, Kahramanmaraş’ta yüzde 96’nın üzerinde nüfus kapsamasına ulaştık” diye konuştu.
Tersine beyin göçü
Yaklaşık bir yıl önce Türkiye’de cadde cadde, sokak sokak, ticaretin ve yaya trafiğinin olduğu noktaları haritalandırdıklarını işaret eden Akdemir, “Şu anda Türkiye’nin tüm sokaklarını ezbere biliyoruz. Bayilik sisteminde her ilin caddesine göre farklı bir strateji alıp uyguladık, tersine beyin göçü bile yaşandı. Bayilerimizden bazıları buraya, bu işbirliği için göç ettiler” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’de çağrı merkezi açılacak

AVEA’nın 2011 büyümesinin şu anda öngördükleri seviyede gerçekleştiğini ifade eden Erkan Akdemir Akdemir, “2011’in başına kadar olan daralma sona erdi. İlk 6 ayda yüzde 18 büyüdük. Erzincan’daki çağrı merkezi operasyonundan son derece memnun kaldık. Yakında İzmir’de çağrı merkezi çalışmalarına başlayacağız. Burada 200 kişilik istihdam hedefledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!