40 milyon Euro’ya ‘saydam ev’ yapıyor, İstanbul’a yükleniyor

Güncelleme Tarihi:

40 milyon Euro’ya ‘saydam ev’ yapıyor, İstanbul’a yükleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 00:00

Çamlıca’da 40 milyon Euro’luk yatırımla Koza Koru Çamlıca projesine başlayan Garanti Koza, projelerini İstanbul dışına taşımaya sıcak bakmıyor. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, “İstanbul dışı için kesin kararımızı vermedik. Gayrimenkul geliştirmede yaşadığınız şehirde başarılı olursunuz” diyor.

Haberin Devamı

TÜRK inşaat sektörünün en eski firmalarından biri olan Garanti Koza, toplam 5 bin 500 konuttan oluşan Akkoza projesini devam ettirirken, Çamlıca’da 40 milyon Euro’luk yatırımla saydam ev konsepti ile geliştirilen Koza Koru Çamlıca projesine başladı. Garanti Koza’nın tüm projelerinde İstanbul’u tercih ettiğini söyleyen Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, “Bundan sonra da hep İstanbul’da çalışacağız. İstanbul dışı için kesin kararımızı vermedik. Gayrimenkul geliştirmede yaşadığınız şehirde başarılı olursunuz. Gayrimenkul sektörünü yaşayarak hissediyorsunuz. O hissiyattan koparsanız yanlış lokasyonlara gidersiniz” diye konuştu.
Lüks konutun ucuzu
Kasım ayının başında lanse ettikleri Koza Koru Çamlıca projesinin 40 adet dubleksten oluştuğunu söyleyen Murat Binark, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Saydam evler konseptiyle geliştirilen bu proje, 11 bin 576 metrekarelik bir alanda 10 bloktan oluşuyor. Kişiye özel dizayn edilecek bahçe ve üst dubleksleri bulunuyor. Projenin inşaasına bu yılın sonunda başlıyoruz. Fiyat aralığı 850 bin ile 1 milyon 150 bin Euro arasında değişiyor. Bu fiyatları lüks konutların ucuzu olarak nitelendiriyorum. Bu tip projelerin büyük bir kısmı kısa sürede satılır. O nedenle yoğun ilgi gördü.”
İSKİ gibi aidat topluyor
Garanti Koza’nın tesis yönetimi şirketi Koza Yönetim ve Servis A.Ş. ile Zekeriyaköy’de Türkiye’nin ilk özel arıtma tesisini işlettiklerini hatırlatan Binark, bu tesiste bölge halkından aidat toplamaya başladıklarını anlattı. Bundan 20 yıl önce Zekeriyaköy’de gerçekleştirilen bir projenin ruhsatını alabilmek için İSKİ’nin arıtma tesisi şartı koştuğunu söyleyen Binark, şunları anlattı: “Tesisi yaptık ve devralınsın diye bekledik. Ancak İSKİ almayacağını söyledi. Biz de tesisi çalıştırmaya başladık. Her ay 20-30 bin lira masraf ediyoruz. Bunu İSKİ’ye ilettik ve bizi haklı bularak aidat toplamamızı söyledi.”
Garanti Koza’dan kağıt
İSKİ’nin önerisiyle bölgedeki ev sahipleriyle görüşmeye başladıklarını ifade eden Binark, “Koza Yönetim’i görevlendirdik ve orada 250-300 konut bize her ay 40 lira aidat veriyor. Bölgedeki yeni sitelere de bizimle sözleşme yapmadan ruhsat verilmiyor. Yeni bir model geliştirmiş olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projeyi geliştiren ile inşa eden farklı olacak

Haberin Devamı

MURAT Binark, Türkiye’de hem proje geliştirmenin hem de inşaatı yapmanın birleştirilerek sektörün ilerlediğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Konut aldığınız kişinin inşaatçı olmasına hiç gerek yok. Örneğin bir yatırımcı inşaatla ilgisi olmadan proje yapmaya karar veriyor. Binanın inşaatına hiç dokunmuyor. İnşaat şirketlerine parasıyla yaptırıyor. Türkiye’de hem inşaatı, hem geliştirmeyi hem de satışı yapıyoruz. Dünyada başlayan trend Türkiye’ye de yayılacak.”

Meridyen Evleri teslim ediliyor

ÇİZİM taahüt ve yap-sat alanında faaliyete gösteren Evko Mühendislik ile İngiliz ortağı Meot Yapı’nın ilk projesi olan ve bir yılda tamamlanan Pendik Meridyen Evleri’nde hayata bu ay başlıyor. Pendik Gözdağı’nda inşa edilen Pendik Meridyen Evleri beş blokta 137 daireden oluşuyor. Konutların yüzde 90’ını sattıklarını söyleyen Evko-Meot Genel Müdürü Kerem Zengin, “Ev teslimlerine bayramdan sonra başlıyoruz. Teslimatı çok iyi bir dönemde yapıyoruz. Marmara Üniversitesi Hastanesi’nin Gözdağı’na taşınmasından sonra özellikle sağlık çalışanlarından ciddi bir talep var. Bunlar genelde kiralama yolunu seçiyor. Yine bizim bulunduğumuz yere Pendik Belediyesi’nin taşınacağını duyduk. Tüm bunlar projede yer alan evlerin değerini daha yaşam başlamadan yüzde 30 artırırken, kiraların da yükselmesini sağladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

DTM, 30 milyon dolar ayırdı, ‘teknik müşavirlik’ gelişecek

İNŞAAT malzemesi üreticilerinin yurtdışında daha fazla tercih edilmeleri için çalışma başlatan Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türk müteahhitlerin yoğun olduğu ülkelerde Teknik Müşavirlik Büroları açacak. Proje için 30 milyon dolar ayıran Dış Ticaret Müsteşarlığı, bu projeyi Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Malzemesi Üreticileri Derneği (İMSAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Müşavirler, Mimarlar ve Mühendisler Birliği (TMMMB) ile birlikte yürütecek. İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar, en büyük sıkıntının teknik şartname aşamasında yaşandığına dikkat çekti.
Bilgi ve tecrübe aktarılacak
Teknik şartnameleri yabancı teknik müşavirlerin hazırladığını söyleyen Urfalılar, “İşi alan Türk müteahhit olsa bile, şartname o ülkenin teknik müşavirleri tarafından hazırlandığı için şartnamedeki standartlar yerli inşaat malzemesi üreticilerine uymuyor. Türk müteahhit de yerli inşaat malzemesi ürünlerini, istediği halde kullanamıyor. Şartnamede yer alan bazı sertifikalar, bilgi yetersizliği nedeniyle, yerli üreticilerimizin çoğunda yok” diye konuştu. Urfalılar, bu proje sayesinde yurtdışında Türk Teknik Müşavirlerin güçlendirileceğini ve ülkelerin standartları doğrultusunda yerli firmalara bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanarak, zamanla ülke şartnamelerine uygun standart sertifikalarına kavuşturulacaklarını kaydetti. URTİM’in Yönetim Kurulu Başkanı da olan Serdar Urfalılar, Avrupa’da yaşadıkları teknik şartname sıkıntısını aşmak için Almanya’da firma satın alacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Akasya Acıbadem’in 40 katlı kulesi ocakta satışa çıkıyor

AKASYA Acıbadem Projesi’nin İstanbul’un en yüksek beş kulesinden biri olacak olan 40 katlı bir kule ve yanındaki 18 katlı yatay rezidans bloktan oluşan Kent Etabı yeni yılda satışa çıkacak. SAF Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen Akasya Acıbadem Projesi’nin Kent Etabı satış öncesi gelen ön talepler değerlendirildikten sonra Ocak ayından itibaren satışa sunulacak. Daha önce satılan ve inşaatları devam eden Göl ve Koru Etapları ise 2011 yılının mayıs ve aralık aylarında teslim edilecek. Kent Etabı’nda ise 2013 Haziran ayında yaşam başlayacak.
Yarısı ön taleple ayırtıldı
Akasya Acıbadem projesinin son etabı olan Kent Etabı’ndaki, 40 katlı kulenin ilk 25 katı 1+1 home-office olarak, kalan 15 katı ise penthouse olarak satışa sunulacak ve rezidans hizmeti verilecek. Alışveriş merkezinin üzerinde yükselecek olan kulenin yanında 18 kattan oluşan yatay bloktan konut alanlar da residanz hizmetinden yararlanacak. Tüm bloğun etrafı kat bahçeleriyle donatılırken bu yatay yaşam alanlarında 3,5+1, 3+1 ve 2+1 dairelerin yanında geniş teraslı penthouse daireler de bulunacak.
Doğal kumsallı havuz
Akasya Acıbadem’deki yeşil alanın 26 bin metrekaresini oluşturan Central Park ortak sosyal alan olacak. Central Park’ta 900 metrekare büyüklüğünde doğal kumsallı açık havuzu da yer alacak. Göl Etabı içinde de 7 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet bulunacak.

Haberin Devamı

Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Y&Y GYO ile birleşti

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ile birleşme talebini onayladı. 14 bin konutluk Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşiyor. Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Y&Y GYO)’nin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş’ yi devralmasıyla SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giren Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme A.Ş bundan sonra çalışmalarına Y&Y GYO olarak devam edecek. Y&Y Yonetim Kurulu Başkanı Engin Yesil, SPK’nn birleşme kabul kararı ile Y&YGYO’nun ileriye dönük yeni konut projeleri geliştirmede önünü açtığını ve dolayısıyla hem yatırımcılarımız ve hem de ülkemiz için bu kararın çok doğru olduğunu düşündüğünü belirtti.

35. Sokak’ın satış ofisi açıldı

Türkiye’nin ilk hafif çelik konutlarını, sosyal ve sağlık tesislerini, okullarını ve fabrikalarını inşa eden Akşan Yapı’nın 35. Sokak Projesi’nin satış ofisi açılırken, satışlar da başladı. 35. Sokak’ın satış ofisi, proje arazisinin en tepe noktasına kurulurken kapalı kutu gibi tasarlandı. Işığını sadece testere şeklindeki çatısından alıyor. Bir delikten giriliyor, ötekisinden manzaraya ve gelecekteki inşaatın panoramasına açılan iskeleye çıkılıyor. İzmir Karşıyaka çıkışında inşa edilen proje, 555 adet konuttan oluşuyor. 35. Sokak Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu tarafından tasarlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!