Güncelleme Tarihi:
Ekşi, 4,5G’li cep telefonu satışlarında yaşanan artışın önümüzdeki günlerde 4,5G kullanıcı sayısının geneline de yansımasını beklediklerini dile getirdi.
Ekşi, cep telefonlarında mart ayında 1,2 milyona yakın gerçekleşen satışların nisan bitmeden yakalandığını, aylık toplam satış cirolarının önceki aya göre 1,62 milyar liradan 1,95 milyar liraya çıktığını kaydetti.
Bu ay özellikle 4,5G’li telefon satışlarında büyük artış yaşandığını vurgulayan Ekşi, "Son 1 yılda satılan cep telefonlarının içindeki 4,5G’li telefonların payı iki kat artışla yüzde 43’ten yüzde 86’ya kadar çıkmış durumda. 2G’li, tuşlu telefonların payında bir değişme olmazken, 3G’li telefonların satış içindeki payı yüzde 51’den yüzde 8’lere kadar düştü." bilgisini verdi.
Ekşi, nisan başında 4,5G’nin devreye girmesiyle cep telefonu satışlarında mart ayına göre yüzde 20’ye yakın artış yaşandığına işaret ederek, "Yıl içinde bugüne kadar gerçekleşen satışlar dikkate alındığında sene sonunda 17 milyona yakın cep telefonu satışının gerçekleşmesini bekliyoruz. 2016'da geçen yıla göre yüzde 12'ye varan bir artış olacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini
kullandı.
"KULLANICILAR SMS ALABİLMEK İÇİN BİR GÜVENLİK PROSEDÜRÜNE TABİ OLDU"
Ekşi, 4,5G’li cep telefonu satışlarındaki artışın, önümüzdeki günlerde 4,5G kullanıcı sayısının geneline de yansımasını beklediklerini dile getirdi.
Operatörlerinin 4,5G’ye uyumlu SIM karta geçirmedeki başarılı kampanya ve çalışmaları ile tüketicilerin yaşayabilecekleri mağduriyetlerin büyük ölçüde önlendiğine dikkati çeken Ekşi, "4,5G’ye uyumlu SIM karta geçişte yaşanan en belirgin sıkıntı, bankalar tarafından SMS yoluyla gönderilen tek kullanımlık şifrelerin güvenlik gerekçesiyle yine bankalar tarafından bloke edilmesi oldu. Kullanıcılar SMS alabilmek için bir güvenlik prosedürüne tabi oldular. Bu da bir zaman kaybı ve iş yükü yarattı." bilgilerini verdi.
"KULLANICILAR 4,5G'DEN MEMNUN"
Ekşi, şehir merkezlerinde yaşanan yoğun kullanımların, 4,5G’de hedeflenen hızlara ulaşılmasına engel olmasına rağmen kullanıcıların 4,5G’den memnun olduğunu, mobil İnternet bağlantı teknolojileri sıralamasında dünyadaki son nokta olan 4,5G ile mobil İnternet hızının 375 Mbps’lara ulaşmasını beklediklerini söyledi.
Bu hız ile mobil sağlık ve eğitim hizmetleri, akıllı ev ve ofisler, bulut servisleri gibi yeni türev ürünlerin daha fazla kullanılmaya başlanacağının altını çizen Ekşi, "Özellikle nesnelerin iletişiminin çok önemli bir hal alacağını öngörüyoruz. Nesnelerin İnternet'i dünyasının 4,5G ile çok daha hızlı gelişeceği, bu hızın dahi bir süre sonra yetersiz kalacağı ve gereksinimlerin 2020’li yıllarda bir üst jenerasyona geçmeyi zorunlu kılacağı kanısındayız." görüşünü de paylaştı.