350 milyon dolarlık kamp

Güncelleme Tarihi:

350 milyon dolarlık kamp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 22:03

Futboldan sörfe, İngilizce’den doğaya, kayaktan tenise kadar birçok farklı alanda 1.5 milyon çocuk kamplara katılıyor. Türkiye’de 350 milyon dolarlık pazara ulaşan gençlik kamplarına her yıl 70 ülkeden çocuk geliyor. Rusya, ABD, Kanada ve Japonya’nın başı çektiği sektörde Türkiye’nin hedefi ise ilk 5 ülke arasında olmak.

Haberin Devamı

OKUL dışı eğitimin en önemli unsurlarından biri olan kamplara gösterilen ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Türkiye’de kamp çağında 5-17 yaş arası 16 milyon çocuğun, 1.5 milyonu her yıl bu kamplara katılıyor. Türkiye’deki çocuk kampı ekonomisi ise 350 milyon dolara ulaşırken, 70 ülkeden binlerce çocuk spor, sanat, İngilizce, doğa, bilim ve liderlik içerikli kamplara katılıyor. Geleceğin Yıldızları ve Türkiye Kamplar Derneği Üyesi Fahrettin Gözet’e göre Türkiye, 3 yıl içerisinde dünya kamp sektöründe söz sahibi 5 ülkenin arasında yer alacak.

350 milyon dolarlık kamp
24 MİLYAR DOLAR
Kampçılık sektöründe Rusya, ABD, Kanada ve Japonya’nın başı çektiğini anlatan Fahrettin Gözet, şöyle konuştu: “Örneğin ABD’de 14 bin civarı kamp bulunuyor. Yılda 14 milyon civarı çocuk kamplara katılım gerçekleştiriyor ve bu katılım Amerika’daki kamp sektöründe 24 milyar dolarlık bir ekonomi yaratıyor. Rusya’da 60 bin civarı kamp bulunurken, Japonya ve Kanada’da kampçılık kültürü aile yapılarının içine yerleşmiş durumda. Türkiye’de her geçen yıl ailelerin kampa ve kampın faydalarına olan inancı artıyor. Sayıları 10 bini bulan kampların kapısı, çocuklarının iyi iletişim kurabilmesini, sosyal ve fiziksel becerilerinin üst seviyede olmasını, sorumluluk anlayışlarının gelişmesini, bir ya da birkaç yabancı dile hakim olmasını ve tatil dönemlerini verimli geçirmesini arzu eden aileler tarafından çalınıyor. Türkiye’de eğitim gören yaklaşık 16 milyon öğrencinin 1.5 milyonluk kısmı çeşitli kamp programlarına katılıyor.”

 

Haberin Devamı

1300 TL’DEN BAŞLIYOR
Türkiye’nin potansiyelini değerlendiren Fahrettin Gözet, şöyle devam etti: “Kamp fiyatları 1300 TL‘den başlıyor, 4 bin 900 TL‘ye kadar çıkabiliyor. Ülkemiz kampçılık sektörü ekonomi anlamında yaklaşık 4 milyar dolarlık bir potansiyel barındırıyor. Bunu tam olarak değerlendirebilirsek Türkiye’nin 2020 itibarıyla, dünyada kampçılık konusunda söz sahibi 5 ülkeden biri olacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ ÇOK FAZLA
KAMP sektörünün önemine değinen Geleceğin Yıldızları ve Türkiye Kamplar Derneği Üyesi Fahrettin Gözet, “Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili, ormanlar ve tabi güzellikler açısından eşsiz fırsatlara sahip bir ülke. Çocukların şehir yaşamından ve aşırı teknoloji kullanımından uzaklaşıp, genç eğitmenler ve kendi yaşıtlarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri her köşesi de kamp için uygun. Birçok kamp için fırsatlar barındırıyor. Bu alana yatırım çok önemli” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!