325 milyon dolar yatırım hedefliyor  

Güncelleme Tarihi:

325 milyon dolar yatırım hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 07:00

Güral 29 Ekim Seramik Fabrikası’nın açılışı, Kütahya’da gerçekleşti.

Haberin Devamı

29 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemiyle katıldığı törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanında Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral, Nesrin Güral, Yönetim Kurulu Üyeleri Harika Güral, Ali Güral, Sami Güral ile Güral Porselen Genel Müdürü Naci Pekcan ve İcra Kurulu Üyesi Coşkun Berk de katılım gösterdi.

‘BÜYÜK GELİŞME GÖSTERDİ’

Bakan Vedat Bilgin, yatırım, üretim, istihdam ve ihracata dayalı büyüme ile ekonomiyi kalkındırmayı ve üretim yoluyla elde edilen gelir sayesinde ülkenin dış ticaret açığını gidermeyi hedeflediklerini belirterek, “Kütahya’mız seramik sektöründe son yıllarda çok büyük gelişme gösterdi. Modern üretim teknikleriyle fabrikalarında üretim yapan İsmet Güral ailesine bu hedefimize ortak olduğu için teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnanıyorum ki kıymetli Güral Ailesi’nin bu yeni yatırımı, Anadolu’nun adeta yeniden ayağa kalkmasını şekillendiren yeni bir sanayi tesisi olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

HER YIL BİR FABRİKA

Güral Şirketler Grubu Başkanı İsmet Güral ise şunları söyledi: “Ailem ve mesai arkadaşlarım olarak yeni seramik fabrikamızın da ekonomik bir kale olarak ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fabrikamız toplam 476 bin metrekare alanda, 275 çalışanıyla hizmet veriyor. İlave fabrikaların tamamlanmasıyla 325 milyon dolarlık yatırım oluşacak. Fabrikamız high tech bir fabrikadır. Ar-Ge laboratuvarları ise her türlü Ar-Ge faaliyetinin yürütülebileceği ayrıca tüm süreci eksiksiz kontrol edebilecek son teknoloji cihazlar ile donatıldı. Her ülke gibi ülkemizin de üretime, istihdama ihtiyacı olduğunun farkındayız. Güral Grubu olarak porselen, vitrifiye, turizm, enerji ve nihayet şimdi de seramik alanında yatırım yapıyoruz. Prensip olarak her sene yeni bir fabrika yapmanın heyecanı içerisinde olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!