320 milyon dolara çıkacak bölgede bilgisayar üretim üssüne dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

320 milyon dolara çıkacak bölgede bilgisayar üretim üssüne dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 00:00

Sektörde 20’nci yıllarını geride bıraktıklarını belirten Casper Ortağı ve Genel Müdürü Altan Aras Fakılı, “Sıfırdan küçük bir ofiste başladığımız işimizi 20 yılda büyüttük. Bu yıl 500 bin bilgisayar satacağız. Bölgenin bilgisayar üretim üssü olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YİRMİNCİ yılını geride bırakan Türk bilgisayar üreticisi Casper, bölgede bilgisayar üretim üssü olmayı hedefine koydu. Altan Aras Fakılı ve Yalçın Yıldırım tarafından 20 yıl önce 40 metrekarelik bir ofiste kurulan şirket, 20 yılda 320 milyon dolar ciroya doğru yürüyen yapıya dönüştü.
500 bin adetlik satış
Casper Kurucusu ve Genel Müdürü Altan Aras Fakılı, “Sıfırdan küçük bir ofiste başladığımız işimizi 20 yılda büyüttük. 20’inci yıldönümümüzde 500 bin bilgisayar satmak istiyoruz. Yıl sonunda 320 milyon dolarlık da ciro beklentimiz var. Pazar payımız da yüzde 15’e çıktı” dedi.
Bölgenin üretim üssü
Gelecek 5 yıl içinde Casper’ı sadece Türkiye’de değil, bölgede büyüyen bir şirket haline getirmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Fakılı, şöyle konuştu: “İhracata da başladık. Azerbaycan ve Nahçıvan’a ürün satıyoruz. Bağdat’ta (Irak) mağaza açtık. Diğer bölge ülkelerinde araştırma yapıyoruz. Bugüne kadar 20 bin bilgisayar ihraç ettik. Zaten Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da en büyük üreticilerden biriyiz. Bölgenin bilgisayar üretim üssü olmak istiyoruz.”
Güçlü perakende kanalı var
Fakılı, 1200 bayileri ve 419 çalışanları bulunduğunu belirterek şunları anlattı: “20 yıldaki başarımızdaki etkenlerden biri güçlü perakende kanalımız. Büyük teknoloji marketlerin gidemediği iller dışında ilçelerde bile teknoloji müşterisinin yanındayız. Satış sonrası desteğe çok önem veriyoruz. Başarı için iyi yönetim ve iyi hizmet vermek de önemli. Stok tutmuyoruz, sipariş alıp ona göre üretim yapıyoruz. En yeni teknolojiyi sunuyoruz.”
Casper’ın diğer ortağı ve Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım ise, tablet bilgisayar üretimine de geçtiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “İki ay sonra Android işletim sistemli tablet bilgisayarımızı satışa sunacağız. 10.1 inç’lik ekran boyutu var, 705 gram ağırlığında. İlk etapta 30 bin satmayı hedefliyoruz. Dört yılda 15 milyon tablet bilgisayar içeren Fatih Projesi’ne de talibiz. Türkiye bölgede neden bilgi teknolojiler merkezi olmasın. Yeni trend hem tablet hem de notebook olarak kullanılabilen ultrabook üretimini de düşünüyoruz. 2012’de bu modeli de çıkaracağız.”

Haberin Devamı

Bilgisayar satışı 4 milyonu bulur

Haberin Devamı

SON dönemde hızla yükselen döviz kurlarının pazarı etkilediğine değinen Yalçın Yıldırım, “Bu yıl 4 milyon bilgisayar satılacağını tahmin ediyoruz. Notebook satışları masaüstünü geçti. Yüzde 60’a yüzde 40 oranına geldiler. Casper olarak satışlarımızın yüzde 65’i notebook oldu. Türkiye notebook fiyatları Avrupa’dan da ucuz hale geldi” diye konuştu.

Veliler masaüstü bilgisayara yöneldi

MASAÜSTÜ bilgisayara talebin devam edeceğini de dile getiren Yalçın Yıldırım, “Zaten bu segment hiçbir zaman yüzde 20’nin altına düşmez. Son dönemde çocuklarının notebook’u her yere taşımasından rahatsız olan veliler de çocuklarına masaüstü bilgisayar almayı tercih ediyor. Çocuklarının TV izlemek dahil her şeyi notebook’la beraber yapmasından rahatsız olanlar böyle bir eğilim gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!