300 koyun desteği başvuru formu nasıl doldurulur? TİGEM üzerinden başvuru nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

300 koyun desteği başvuru formu nasıl doldurulur TİGEM üzerinden başvuru nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 14:08

300 koyun desteği olarak tanımlanan üretici şartlarında sözleşmeli küçükbaş hayvancılık projesi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye genelinde en az 1666 kişinin faydalanacağı 300 koyun desteği projesi, ülkemizdeki koyun varlığını koruma adına önem arz ediyor. Peki, kırsalda yaşayan vatandaşları sosyal güvenceye kavuşturmada da yardımcı olacak olan 300 koyun projesi TİGEM üzerinden başvuruya açık olacak. Peki, TİGEM 300 koyun başvurusu nasıl ve nereden yapılacak? İşte, projenin başvuru şartları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

300 koyun desteği için başvuru süreci devam ediyor. Bir süredir konuşulan ancak ne zaman faaliyete geçeceği bilinmeyen 300 koyun projesi, 21 Şubat Çarşamba günü üreticilerin erişimine açıldı. Minimum 1666 kişinin dahil edileceği projede ana amaç, kırsal bölgedeki üretici sosyal güvenceya kavuşturmak ve ülkedeki hayvancılığı geliştirerek et üretimini dengeli hale getirmek olacak. Peki, bu kapsamda birçok vatandaşın müracaat edeceği 300 koyun başvurusu ve proje şartları neler olacak?

300 KOYUN PROJESİ İLE ÜRETİCİ SOSYAL GÜVENCEYE KAVUŞACAK

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) koordinasyonunda ilerleyecek olan 300 koyun projesi, sözleşmeli üretim modeli aracılığıyla kullanımda olmayan mera alanlarını üretime kazandıracak. Üreticinin elinde bulunan az sayıda koyun popülasyonunu arttırmayı amaçlayan proje, barınakların tam kapasitede kullanımını sağlayacak. 300 koyun projesinin bir diğer çıktısı ise kırsal bölgede hayvancılıkla uğraşan bireyleri sosyal güvenceye kavuşturmak olacak.

Haberin Devamı

DİŞİ HAYVAN VARLIĞINI ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞILACAK

Üreticilerin elinde bulunan fazla sayıdaki dişi kuzuyu kesime göndermesinin önüne geçmek isteyen TİGEM, bu şekilde damızlık dişileri üretime kazandırmayı amaçlayacak. Damızlık sayısındaki artış ile birlikte koyun popülasyonu artış eğilimi gösterecek.

300 KOYUN PROJESİ İLE TİGEM'İN ÜZERİNDEKİ YÜK KALKACAK

TİGEM'in kendi işletmelerinde 250 küçükbaşa 1 sözleşmeli işçiyi görevlendirmesi, bakım ve besleme maliyeti gibi koşullar dolayısıyla satış maliyetini arttırmaktayıdı. TİGEM, 300 koyun projesi ile aynı işin kırsal bölgelerde mera şartlarında yapılması sayesinde hem işletme giderleri hem de satış maliyetini düşürmüş olacak.

ÜRETİCİNİN MADDİ DESTEĞİ ZİRAAT BANKASI'NDAN GELECEK

Tigem, Ziraat Bankası aracılığı ile;

Sözleşme imzalayacağı yetiştiriciye 300 başa kadar küçükbaş hayvanı ücreti karşılığında satacak.

Bakım, besleme ve hayvan sağlığı masrafları için avans verecek.

Tigem, doğacak kuzuların alımını garanti edecek ve taban alım fiyatını önceden belirleyecek.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası aracılığı ile üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedelini avans olarak verecek.

HAYVANIN SÜTÜ VE YÜNÜ ÜRETİCİNİN OLACAK

Proje devam ederken üreticinin elde edeceği yün ve süt kendisinde kalacak. TİGEM aynı zamanda sözleşme imzalayacağı yetiştiricilere kendi işletmelerinde eğitim verecek. Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak ve masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Alınan dişi kuzularla üretim zinciri büyüyerek devam edecek. Üretici hayvanlara TARSİM sigortalarını yaptıracak.

ÜRETİCİ BAŞINA 300 BAŞA KADAR HAYVAN VERİLECEK

Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvan verilecek. Bu şekilde 8 yıllık proje kapsamında dişi sayısı toplam 5.000.000 baş ve yaklaşık 3.250.000 baş erkek kesimiyle 52.300 ton et üretimi, gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

1-TİGEM internet sitesi üzerinden yapılacak olan başvurular, aşırı yoğunluk nedeniyle gecikmelerle gerçekleşebiliyor. Başvuru için öncelikle;

2-Sayfanın altında bulunan başvuru linkine tıklayınız. 

3-Açılan "Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi" sayfası üzerinden "Yeni Yetiştirici Kaydı" butonuna tıklayınız.

4-Bu aşamada sizden talep edilen TC  Kimlik Numarası gibi detayları kutucuklara giriniz.

5-Üyelik işlemini tamamladıktan sonra sistemin yönlendirdiği sayfa üzerinden TC Kimlik No ve kaydolurken belirlediğiniz şifrenizi ekrana girip girişinizi gerçekleştiriniz.

6-Sisteme girişinizi yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Yeni Başvuru" alanına tıklayınız. Bu ekran, sizin kaydolurken verdiğiniz mail adresinizi doğrulamak içindir. Mail gönder butonuna tıkladıktan sonra mail kutunuza gelecek olan güvenlik kodunu, ekrandaki alana girmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

7-Güvenlik kodunuzu onayladıktan sonra ekrandaki "SGK Durumu, Eğitim Durumu, Bitirdiği Kurs, Hane Halkı Sayısı, Askerlik Durumu, Diploma Ana Bilim Dalı" alanlarını doğruca doldurmanız gerekmektedir.

8- Bir sonraki aşamada ise projenin uygulanacağı il ve sahip olduğunuz taşınmazlar, hayvanlar hakkında bilgi vermeniz istenecektir.

9- Son olarak ise sizden istenen evrak listesini, ilgili birimlere teslim etmek üzere ekranda görebileceksiniz

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

300 koyun desteği başvuru formu nasıl doldurulur TİGEM üzerinden başvuru nasıl yapılacak

BAKMADAN GEÇME!