Güncelleme Tarihi:
Manisa Organize Sanayi Bölgesi içinde 3 faz halinde hayata geçirilecek yatırımda toplamda 90 bin ton gıda ambalaj filmi BOPET üretim kapasitesine ulaşılacak. Yıldız Holding Bilişim, Ambalaj ve Gayrimenkul Grupları Başkanı Cahit Paksoy, “2014’te yıllık 30 bin ton kapasiteli her 3 faz da tamamlandığında Yıldız Holding olarak mevcut kapasitemizle birlikte esnek ambalaj üretiminde (BOPP+BOPET) Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip olacağız” dedi.
Şu anda ilk beşteyiz
110 bin tonu bulan mevcut kapasitesi ile Yıldız Holding’in şu anda ambalaj üretiminde polyester ve Bopet alanında Avrupa’da ilk beşte yer aldığını kaydeden Paksoy, şunları söyledi: “Geçen yıl satın almalarla büyüyemeyi planladığımızı açıklamıştık. Bu kapsamda İtalya’nın alanındaki en büyük şirketi Nuroll’u aldık. Avrupa’da yüzde 15 pazar payına sahip Nuroll ile uzun raf ömrü gerektiren gıda ambalajında 22 yıllık ‘know how’ı da satın aldık. Bu birikimi Türkiye’ye getireceğiz. Amacımız amabalajda hem teknolojik açıdan hem de üretim kapasitesi açısından Avrupa’da lider olmak.”
500 kişilik ek istihdam
Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkan Yardımcısı Bülent Atabay da, planlanan yeni yatırımların Manisa’da Polinas fabrikasının yanına yapılacağını belirtek, “Yatırımın 30 bin kapasiteli ilk fazında 150 kişilik istihdam sağlayacağız, her fazda 150 kişiyi işe alacağız. Toplamta 450-500 kişilik yeni istihdam sağlayacağız” dedi. Bopet yatırımını büyük oranda özkaynakla yapacaklarını belirten Atabay, yatırım tamamlandığında Polinas’ın 200 milyon dolar olan cirosunun 500 milyon dolara çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Atabay, “Yatırımlar doğuya kayıyor. Türkiye bundan en fazla payı alacak olan ülke. Biz de bu boşluktan yararlanmak istiyoruz” dedi. Atabay, Türkiye’de yeni yatırımlarla büyümek istediklerini kaydetti.
Satın almalara sıcak bakıyoruz
CAHİT Paksoy, “2011’de Yıldız Holding içinde gıda dışı alanlar olarak topladığımız bilişim, ambalaj ve gayrimenkul alanındaki gelirlerimizin toplam cironun yüzde 25’ini karşılamasını planlıyoruz.Üç sektörde de satın alma ve birleşmelere sıcak bakıyoruz” dedi.
İtalya’da güneş enerjisi paneline film üretecek
GÜNEŞ enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarının giderek önem kazandığını ve ambalaj sanayinde üretilen bazı filmlerin de özellikle güneş enerjisi için kullanıldığını söyleyen Bülent Atabay, şunları anlattı: “İtalya’daki fabrikada teknolojik yatırımlara ağırlık vererek alternatif enerji sektörüne dönük ürünler üteceğiz. Güneş enerjisinde kullanılan solar panellerin içinde Bopet film kullanılıyor. İtalya’da bu alanda büyümek istiyoruz. Solar enerji hızlı büyüyecek. Gıda ambalajında kullanılan Bopet filmin kilosu 4 Euro civarında iken, solar teknolojisinde kullanılan Bopet filmin kilosu 7-8 Euro’ya kadar çıkıyor.”