Güncelleme Tarihi:
Kanal İstanbul projesinin adımlarının atıldığını da belirten Yıldırım, yeni hedeflerinin Çanakkale Geçiş projesi olduğunu ve projenin 4 bin metrelik asma bir köprüden oluşacağını ifade etti. Türkiye’nin denizcilikte de iyi bir yerde olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini belirten Yıldırım, 2035 yılında 60 bin konaklama ve bağlama kapasitesi olan yat limanına sahip olmayı hedeflediklerini söyledi.
İKİ KAT YATIRIM
11’nci Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Binali Yıldırım, Türkiye’nin 10 yıl içinde 1,2 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine sahip olacağını söyledi. Bunun için yeni oto yolları, demir yolları ve havaalanları gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Bugüne kadar alt yapıya yapılan yatırımın en az iki katı yatırım yapılması gerekiyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye, 200 milyar dolarlık alt yapı yatırımını mutlaka başarması gerekiyor. Genel bütçeden bu yatırmların 120 milyar dolar kadarını yapacağız, 80 milyar dolarını da yap işlet devret ya da kamu- özel sektör ortaklığı ile yapılacak” dedi.
6 BİN KATILIM
Türkiye’nin 2013 vizyonunun Şura’da yeniden değerlendirdiğini, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmeyi amaçladıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, bu başarının yeni yollar, tren hatları yaparak, hava taşımacılığını büyüterek, denizleri daha fazla kullanarak sağlanacağını ifade etti. Haberleşmenin her türlü alt başlığının şurada tartışılıp, konuşulduğunu belirten Yıldırım, kamu, özel sektör ve üniversitelerin birlikteliğiyle 3 bin 500 sayfalık bir döküman ve 500 sayfalık sonuç raporu oluşturulduğunu belirterek, Şura’ya 3 gün boyunca 6 bin katılımcının katkı sunduğunu söyledi.
Göçler artık batıdan doğuya
HAVACILIĞIN merkezinin artık Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrasya bölgesine kaydığını anlatan Binali Yıldırım, “Göç doğudan batıya yapılırken şimdi göç tersine döndü batıdan doğuya bir göç var. Bunları dikkate alarak 10 yılı yeniden planlamak zorundayız” dedi. Küreselleşen dünyanın bir köy haline geldiğini söyleyen Yıldırım, “Mallar ve hizmetler serbest dolaşabilmelidir. Vize engelleri ile bunu geciktirmek dünyanın huzuru ve barışına bir fayda sağlamayacaktır” diye konuştu.