2021'in ikinci yarısı için flaş iddia! Pandemiyle başladı... Kaos sürüyor

Güncelleme Tarihi:

2021in ikinci yarısı için flaş iddia Pandemiyle başladı... Kaos sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 09:55

Pandemiyle birlikte ortaya çıkan çip kaosunun ne zaman sona ereceği merak konusuyken açıklamalar arka arkaya geliyor. Goldman Sachs’ın Baş Asya Ekonomisti Andrew Tilton’a göre, küresel çip sıkıntısından kaynaklanan aksaklıkların yakında sona erebileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Goldman Sachs’a göre, küresel çip sıkıntısından kaynaklanan aksaklıklar yakında sona erebilir. Bankanın Asya Baş Ekonomisti Andrew Tilton, durumun 2021′in ikinci yarısında düzelebileceğini söyledi.

Yarı iletken tedarik zincirinde yer alan Japonya, Tayvan ve Güney Kore gibi Kuzey Asya ekonomilerinde tedarik zincirlerinde ve sevkiyat gecikmelerinde “fark edilir ölçüde sıkılaşma” olduğunu söyledi.

CNBC haberine göre Tilton “Bunun alt sektörler üzerinde bir etkisi olacak. Analistlerimiz muhtemelen şu anda bunun en kötü döneminde olduğuna inanıyor. Yani, şu anda otomobil gibi sektörlerde en büyük bozulmayı görüyoruz ve bu yılın geri yarısında yavaş yavaş azalacak" açıklamasında bulundu.

DÜNYA ÇİP KRİZİYLE BOĞUŞUYOR

Dünya, tost makinelerinden çamaşır makinelerine kadar her şey dahil olmak üzere ev elektroniği üretimini vuran bir çip sıkıntısıyla boğuşuyor.

Haberin Devamı

Danışmanlık firması AlixPartners’a göre bu durumun, 2021′de küresel otomobil endüstrisine 110 milyar dolarlık gelire mal olması bekleniyor. AlixPartners’ın otomotiv ve endüstriyel uygulamalarında genel müdür olan Dan Hearsch, daha önce CNBC’ye verdiği demeçte, firmanın otomobil üretimi üzerindeki en büyük etkinin, yılın ikinci yarısında ve 2022′de giderek daha iyi hale geleceğini ifade etmişti.

TAYVAN’DAKİ ENDİŞELER

Yine de Goldman’dan Tilton, özellikle tedarik zincirinde başka aksaklıklar ortaya çıkarsa, durumun izlenmeye değer olduğunu söyledi.

Tilton, “Tayvan’da kuraklıkların veya orada Covid salgınının yeniden canlanmasının üretimde önemli bir düşüşe yol açabileceği konusunda çok fazla endişe vardı. Şu ana kadar bunu görmedik” dedi.

Yonga üretim tesisleri günlük olarak büyük miktarlarda su kullanıyor ve dünyanın en büyük çip üreticisine ev sahipliği yapan Tayvan, son 56 yılın en büyük su kıtlığıyla karşı karşıya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!