2019-2020 KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ücretleri

Güncelleme Tarihi:

2019-2020 KYK kredi miktarı ne kadar İşte yıllara göre Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ücretleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 01:05

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ücretleri, KYK borçları ile ilgili son dakika açıklama sonrası gündeme geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak" dedi. Her yıl yapılan zam oranı ile beraber KYK kredi ücretleri değişiklik gösteriyor. Peki, 2019-2020 KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

KYK aldığım kredi ne kadar sorusunun yanıtı Kabine Toplantısı sonrası gündeme geldi. Kabine Toplantısı'nda alınan karara göre o yıl çekilen KYK kredisi borçlarından sadece ana para tahsil edilecek. Krediye işlenen enflasyon farkı ya da faizler silinecek. Mevcut borcu olan ve krediye başvuracak olan öğrenci ya da mezunlar yeni düzenlemeden yararlanabilecek. KYK kredileri lisans öğrencileri için 2019 yılında 500 lira, 2020 yılında da 550 lira olarak tahsis ediliyordu.

2019-2020 KYK KREDİ MİKTARI NE KADAR?

2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira olarak belirlenmişti. 2020 yılında ise lisans öğrencileri için KYK kredi miktarı aylık 550 liraya çıkarılmıştı.

KREDİ BORÇLARININ ERTELENMESİ

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlulardan borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler www.turkiye.gov. tr. adresinden e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilirler.

Haberin Devamı

Kuruma müracaatları esnasında; Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde borcun ödenmesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle uzatılır.

Ayrıca, ödeme dönemleri askerlik yükümlülüğüne rastlayan erkek borçlular, askerlik şubelerinden alacakları belge ile Kurumumuza yazılı olarak müracaat etmeleri halinde borçları Yİ-ÜFE uygulanmadan askerlik dönemi sonuna kadar Kurumca ertelenmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!