2017-2018 KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri

Güncelleme Tarihi:

2017-2018 KYK kredi miktarı ne kadar İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 21:26

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ücretleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak" dedi. Her yıl yapılan zam oranı ile beraber öğrencilerin aldıkları KYK kredi ücretleri değişiklik gösteriyor. Peki, 2017-2018 KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

KYK aldığım kredi ne kadar sorusunun yanıtı son gelişmelerin ardından gündeme geldi. Kabine Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredisine ilişkin müjdeyi duyurdu. Alınan karara göre o yıl çekilen KYK kredisi borçlarından sadece ana para tahsil edilecek. Krediye işlenen enflasyon farkı ya da faizler silinecek. Mevcut borcu olan ve krediye başvuracak olan öğrenci ya da mezunlar yeni düzenlemeden yararlanabilecek.

2017-2018 KYK KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 425 Türk Lirası olarak belirlenmişti. KYK bursları 2018 yılında da 470 TL olarak ödeniyordu.

BURS NEDEN KESİLİR?

KYK tarafından verilen burslar öğrenci ile ilgili aşağıdaki durumlar halinde kurum tarafından kesilir;

Başarısız olması,

Haberin Devamı

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,

Öğretim kurumunun kapatılması,

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

Kesin hükümle mahkum olması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!