2009 IMF-DB toplantıları İstanbul'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

2009 IMF-DB toplantıları İstanbulda yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 10:29

Singapur'da bugün başlayıp 23 Eylül'e kadar sürecek Uluslararası Para Fonu (IMF)- Dünya Bankası Yıllık Guvernörler toplantılarında Türkiye'yi temsil edecek olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Başkanı Rodrigo de Rato ve Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile görüşecek.

Babacan, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve BDDK yetkililerinin de yer alacağı Singapur'daki zirvede, çok sayıda toplantıya girerek ikili görüşmelerde bulunacak ve Türkiye'nin IMF-Dünya Bankası içindeki etkinliğinin daha da artırılması konusunda çalışma yapacak.
Yıllık toplantılara katılmak için bugün Türkiye'den ayrılacak olan Babacan, Singapur'da, IMF'nin ve Dünya Bankası'nın küresel politikalarının belirlendiği Uluslararası Para ve Mali Komite ile Kalkınma Komitesi Toplantılarına katılacak.

-RATO, WOLFOWITZ VE KATSU İLE GÖRÜŞME...-

Ali Babacan Singapur'da, IMF Başkanı Rodrigo De Rato, Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Uluslararası ilişkilerden sorumlu ABD Hazine bakan yardımcısı Timothy D. Adams, Irak Maliye Bakanı Jabr Al-Zubaidy, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası yetkilisi Raphael Alomar ile resmi görüşmelerde bulunacak. Babacan'ın, Dünya Bankası'nın Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkeler grubunudan sorumlu başkan yardımcısı Shigeo Katsu ile de görüşmesi bekleniyor.
Merrill Lynch tarafından düzenlenen bir konferansın açılış konuşmasını yapacak olan Babacan, JP Morgan, Lehman Brothers, Morgan Stanley ve Credit Suisse tarafından tertip edilen Türkiye konulu yatırımcı konferanslarına katılacak.
Babacan, temasları çerçevesinde, Uluslararası Finans Enstitüsü ve Bretton Woods Komitesi tarafından tertip edilen toplantılara da katılacak.
Singapur'daki yıllık toplantılar çerçevesinde, IMF-Dünya Bankası tarafından düzenlenen seminerler kapsamı içindeki “Avrupa Birliği Projesi Nereye Gidiyor” konulu panele konuşmacı olarak katılacak olan Babacan, Singapur rezervlerini
yöneten Singapur Yatırım Kurumu ile de Türkiye'deki yatırım imkanları konusunda
bir toplantı gerçekleştirecek.
Babacan'ın, Dresdner Bank, Merrill Lynch, Commerzbank, Citigroup, ABN
Amro, Moody's, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, HSBC, Lehman Brothars,
BNP- Paribas, Uluslar arası Finans Enstitüsü, Uluslararası Finans Kurumu (IFC)
kurumlarının yetkilileriyle görüşmelerde bulunarak, Arap-Asya Mali Forumu'na
katılması bekleniyor.

-2009 ZİRVESİ İSTANBUL'DA YAPILACAK...-

Bu arada Babacan, Singapur temasları sırasında 2009 Yılı IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantılarının İstanbul'da yapılması kararının ardından, IMF ve Dünya Bankası Başkanları ile bir mutabakat zaptı da imzalayacak.
2009 yılındaki IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan'ın, 23 Eylül'de Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.
IMF-Dünya Bankası toplantılarına ev sahipliği yapacak olan İstanbul'un, 2009
yılına kadar Türkiye'deki mali kuruluşların tam bir merkezi haline
getirilmesinin amaçlandığı da belirtiliyor.
2009 yılına kadarki süreçte, İstanbul'un, sadece bölgesel değil, küresel bir finans kuruluşları merkezi haline getirilmesi planlanıyor.
Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin,
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince ile kamu bankaları ve özel
bankaların genel müdürlerinin katılması bekleniyor.

-IMF-DÜNYA BANKASI REFORMLARI...-

Singapur'daki toplantılarda, IMF ve Dünya Bankası'nın, 21. yüzyılın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak gerçekleştirecekleri orta vadeli reform planı ele alınacak.
Reform planı, IMF ve Dünya Bankası'nın, küresel ekonomik konulara daha hızlı ve etkin müdahalede bulunabilmesini, ayrıca Türkiye gibi ekonomik gelişme içindeki ülkelere, IMF ve Dünya Bankası içinde daha çok oy hakkı verilmesini amaçlıyor.
IMF'nin, Türkiye, Güney Kore, Çin ve Meksika'nın kotalarının ve oy
haklarının artırılmasına ilişkin kararının da, Singapur'daki yıllık
toplantılarda onaylanması bekleniyor.
Yıllık toplantılarda, Asya ekonomilerindeki yükseliş, küresel yükselen piyasalar, iyi yönetişim ve yolsuzluk, yatırım ortamı, enerji güvenliği, 21.altyapı yatırımları, bölgesel ekonomik-mali entegrasyonlar, teknoloji ve yenilik konuları da ele alınacak.
Öte yandan Singapur'daki IMF-Dünya Bankası toplantılarının logosu olarak seçilen “tomurcuk”, Singapur'un yaşam gücünü temsil ediyor.
Tomurcuk ayrıca, Singapur'un küresel ekonomideki büyüme potansiyelinin de bir işareti olarak gösteriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!