Ardıç AYTALAR/İSTANBUL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2004 01:56
DÜNYANIN önde gelen beyaz et üretici firması Tyson Foods’un Canlı Faaliyetler Başkan Yardımcısı Dr. Patrick M.
Pilkington, İstanbul’da verdiği konferansta üretim teknikleri ve uyguladıkları yöntemleri anlattı. 47 kuluçka, 34 yem fabrikası, 36 işleme merkezi, 2 bin 946 damızlık küsemis, 18 bin 564 beyaz et yetiştirme kümesi, 61 bin 270 çalışanı, 24.5 milyar
dolar cirosuyla, haftada 42.6 milyon beyaz et kesip, 4600 ürün pazara sunan dünyanın en büyük beyaz et (Broyler) üreticisi Tyson Foods’un Canlı Faaliyetler Başkan Yardımcısı Dr. Patrick M.
Pilkington, ABD beyaz et endüstrisinde canlı faaliyetler yönetimi üzerine konferans verdi. Türkiye’de yıllık cirosu 2.5 milyar dolar olan sektörde 12 ayda 500 ile 525 milyon adet arasında piliç üretiliyor. Kişi başına 7 piliç düşen ülkemizde piliç et üretimi 768 bin ton. Türkiye’de kişi başına 11 ile 12 kilogram arasında piliç eti tüketimi düşerken gelişmiş ülkelerde bu seviye 35 ile 40 kilogram arasında. ABD’deyse kişi başına 28 piliç düşerken toplam üretim 8 milyar adet.