17’nci virajda ‘kaza oyunu’ skandala dönüştü Briatore F1’i bıraktı

Güncelleme Tarihi:

17’nci virajda ‘kaza oyunu’ skandala dönüştü Briatore F1’i bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 00:00

Renault Formula 1 takım patronu Flavio Briatore ve teknik ekip şefi Pat Symonds’ın geçen yıl düzenlenen Singapur Grand Prix’inde yaptıkları usülsüzlüğün ortaya çıkmasının ardından takımdan istifa ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Formula 1 dünyasında yaşantısı ve giyim tarzı ile her zaman odak noktası olmayı başaran 59 yaşındaki teknik adam böylece pistlere veda etmiş oldu.

Geçen yılki Singapur yarışında verdiği kararla ‘kendisini feda ettiğini’ belirten Renault F1 Takım patronu Briatore, yaptığı şeyin sadece takımı korumak olduğunu savundu. Hatasını kabul ettiğini ve bu yüzden istifa ettiğini belirten Briatore, “Yorum yapmak istemiyorum. Sadece Renault’nun ve Formula 1’in bunlardan zarar gördüğünü söylemek istiyorum. Eğer bir suçlama varsa bu Dünya Motor Sporları Konseyi önünüde tartışılır” dedi. Takımdan yapılan açıklamada ING Renault F1 takımının FIA’nın 2008 Singapur Grand Prix’sine yönelik suçlamalarına karşı çıkmayacağı belirtildi.

Spor tarihinin en kötü ihaneti

The Times gazetesinin arka kapağına ‘Spor tarihinin en kötü ihaneti’ başlığıyla manşet olan Briatore, daha önce de 2008 Singapur GP’sinde olanlarla ilgili, yanlış bir şey yapmadıklarını ve gerçeğin kısa süre içerisinde anlaşılacağı savunmasını yapmıştı. Nelson Piquet’nin babasının FIA’ya yazdığı açıklama sonrasında, gündeme taşınan bu konu hakkında Briatore, “Piquet ailesini şantaj nedeniyle dava etmiş olmamız gerçeklerin ortaya çıkacağı konusunda kendimize ne kadar güvendiğimizi gösterir. Eğer birisi kuralları delmişse delmiştir. Ben size, ‘gidin bankayı soyun’ desem bunu yapıp yapmama kararını siz verirsiniz. Bu konuda sorumluluk hissetmiyorum ve yanlış bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz” savunmasını yapmıştı.

Kasıtlı kaza

Nelson Piquet, geçen yılki Singapur GP’sinde takım yöneticilerinin kendisinden bilerek kaza yapmasını istediklerini ve bu yöntemle Fernando Alonso’ya avantaj kazandırıldığını iddia etmişti. Daha sonra da Flavio Briatore, Pat Symonds ve Nelson Piquet’nin 2008 Singapur yarışından bir kaç saat önce toplantı yaptıkları ortaya çıktı. Piquet, FIA’ya sunduğu delillerde Briatore ve Symonds’un, Alonso’nun kazanması için kendisine kasıtlı olarak çarpmasını söylediklerini belirtti.. Piquet, takımdaki durumundan mutsuz olduğu için bunu kabul ettiğini vurguladı. Piquet, Symonds’un kendisine 11 ya da 14’üncü turda, 17’nci virajda aracı yoldan çıkarmasının söylendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

9 yıl Renault’ya hizmet etti futbol takımı bile var

Haberin Devamı

FLAVIO Briatore, yaptığı her hareketle Formula 1’in en renkli isimlerinden olmayı başardı. Michael Scumacher ve Fernando Alonso gibi pek çok yıldızın keşfedilmesinde büyük rol oynayan İtalyan teknik adam, Formula 1 patronu Bernie Ecclestone’un da çok yakın arkadaşı. 1988 yılında Benetton Formula 1 takımının ticari direktörü olarak görevine başlayan Briatore, 1991’de yarış ekibinin başına geçti. 2000’e kadar Formula 1’deki pek çok takımla birlikte çalışan Briatore, 9 yıldır Renault F1 Takımının başındaki isim olarak görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!