160 milyon Euro aldı ‘traktör’ü büyütecek

Güncelleme Tarihi:

160 milyon Euro aldı ‘traktör’ü büyütecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 00:00

Hattat Holding’in şirketleri Hema Endüstri ve Hattat Tarım işletmeleriyle Denizbank ve Yapı Kredi arasında 130 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzalandı. 30 milyon Euro’luk ek imkanla 160 milyon Euro’ya çıkan kredi, Hema Endüstri’nin traktör fabrikasının kapasite artırımı ve Ar-Ge yatırımları için kullanılacak.

Haberin Devamı

HATTAT Holding, Yapı Kredi ve Denizbank’tan 65’er milyon Euro olmak üzere eş katılımla toplam 130 milyon Euro kredi sağladı. İki bankanın 30 milyon Euro’luk ek kredi imkanıyla rakam 160 milyon Euro’ya yükselecek. Hattat Holding’in Çerkezköy yerleşkesindeki Hema Endüstri ve Hattat Tarım şirketlerine tahsis edilen kredi, ağırlıklı olarak fabrika modernizasyonu için harcanacak. Kredi ile ayrıca Amerika ve Avrupa’dan alınan yeni projeler için yapılacak yatırımlar, mevcut faaliyet alanlarındaki müşteri beklentilerinin karşılanması ve ürün-hizmet kalitesinin artırılması yönünde yeni Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) yatırımları gerçekleştirilecek. 2 yılı geri ödemesiz 7 yıl vadeli sağlanan işletme kredisiyle binin üzerinde yeni istihdam hedefleniyor.

Bankacı CFO ikna etti

Haberin Devamı

Hattat Holding Başkanı Mehmet Hattat, bugüne kadar tüm yatırımları hep öz kaynaklarla gerçekleştirdiklerini, enerji, turizm ve Çerkezköy’deki büyüme yatırımlarının tamamen öz kaynaklarla yapıldığını belirterek, “Ancak aramıza bir bankacı katıldı. Bankacılıktan gelen Gürhan Kartal CFO’muz (Chief Financial Officer) oldu. Kendisi kredilerle büyümenin çok daha sağlıklı olacağını anlattı ve beni ikna etti. Sonra da oğlumu ve kızlarımı ikna etti. Aslında onlar benden daha muzafakar çıktılar, zor ikna oldular” dedi.

Çerkezköy OSB’de büyüyoruz

Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da, Çerkezköy tesislerinin OSB içinde yaklaşık 180 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu, tesislerde otomotiv, ticari araç, traktör, iş makineleri ve endüstriyel uygulamalar için ileri teknolojik sistemlerin üretildiğini kaydetti. Çerkezköy’de tesislerinde bu yıl 6 bin adet Valtra ve Hattat traktörleri üretileceğini, rakamın 2015 yılında 15 bin adede ulaşacağını belirten İbrahim Hattat, Çerkezköy yerleşkesindeki şirketlerin 2010 cirosunun 575 milyon lira olduğunu, bu yıl 6’ncı ay itibariyle 450 milyon lirayı yakaladıklarını, yıl sonunda 850 milyon lirayı geçmeyi öngördüklerini bildirdi. Geçen yıl 170 milyon lira civarında ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden İbrahim Hattat, bu yılki ihracatın 215 milyon lirayı bulmasını beklediklerini, ihracatta her yıl yaklaşık yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

4 bin 200 kişi çalışıyor

Çerkezköy tesislerinde 400’ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4 bin 200 kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden İbrahim Hattat, Yapı Kredi ve Denizbank’tan aldıkları kredinin 2014 ve 2015 yıllarında hayata geçirecekleri projelere büyük katkı sağlayacağını belirtti. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de, son dönemlerde sık sık gündeme gelen cari açığa dikkati çekerek, bu tür kredilerin bir bölümünün Ar-Ge için harcanmasının teknoloji üretme açısından sevindirici olduğunu, böylece ihracatın daha hızlı artacağını söyledi. Yapı Kredi Bankası Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen ise, sağladıkları finansmanın otomotiv sektörü ve dış ticaret hacmi için önemli olduğunu, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlara destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sudi Özkan sürekli mahkemeye veriyor

HATTAT Holding’in Maslak’taki Diamond of İstanbul projesiyle ilgili soruları yanıtlarken Mehmet Hattat, bu projenin imar durumunun sürekli mahkemelik olduğunu anlattı. Hattat, “Malesef bu yüzden projeyi hayata geçiremiyoruz. Mahkemeye veren de komşumuz Sudi Özkan. Onun binasının manzarasını kapatıyormuşuz. Belediye imar veriyor, Sudi Bey mahkemeye veriyor. Şu ana kadar iki kere mahkemeye verdi. Sonuncusu da tamamlandı ve yeni imara göre başlayacağız ama sanırım yine mahkemeye verecek” dedi. Hattat, projenin alt katlarında belediye için önemli miktarda kapalı alan terki öngördüklerini belirtti.

Merkel’e arkasından destek verdim, traktöre bindirdim

Haberin Devamı

HATTAT Holding Başkanı Mehmet Hattat, 2007 yılında Türkiye’nin partner ülke olarak katıldığı Hannover Sanayi Fuarı’nda Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Hema’nın ürettiği traktöre çıkıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la poz vermesini sağlayan ‘eylemi’ni şöyle anlattı: “Fuarda birgün önce Sayın Merkel, bizim işadamlarımıza hitap etti ve ‘Alman makineleriyle üretim yapın’ dedi. Ben de ertesi gün kendisi fuarı gezerken, ‘Yüzde 100 Alman makineleriyle üretilmiş yüzde 100 Türk olan bir traktör görmek ister misiniz’ diye sordum. ‘Tabii’ dedi. Traktörün örtüsünü açtık. Sayın Merkel, ‘Renkler ne kadar güzel bizim bayrak rengimiz’ diyerek traktöre yaklaştı. Korumaları beni engellemek istedi ama ben de korumalara dirsek vurarak kendisini traktörün üzerine çıkması için arkasında destekledim. İki başbakan traktörün tepesinde poz verdi. O fotoğraflar hem Türk basınında hem de Alman basınında fuar boyunca yayınlandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!