14 yılda sadece 14 dolar kazandı

Güncelleme Tarihi:

14 yılda sadece 14 dolar kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2011 10:26

Teknoloji dünyasının efsanevi CEO’su Steve Jobs, 1997 yılında, Apple’a geri dönmesinin ardından geçen 14 yılda sadece 14 dolar kazandı.

Haberin Devamı

Piyasaya iPod, iPhone, iPad gibi popüler ürünler katan Jobs, 1997 yılından bu yana geçen her yıl sadece 1 dolar ikramiye alırken, Apple Ocak 2011’de açıkladıkları bilançolarında, Jobs’ın 2010’daki çalışmalarından dolayı yalnızca 1 dolar ikramiye aldığını ve yeni hisse senetleri almadığını açıkladı.

 

Şirket aynı zamanda, Jobs’ın geçen 14 yılda eline geçen 5.5 milyon Apple hissesinin hiçbirini de nakde çevirmediğini belirtti.

 

PEKİ, NASIL YAŞIYOR?

Bu açıklamanın ardından kafalarda Steve Jobs’ın görev sürecinde günlük ihtiyaçlarını nasıl karşıladığına yönelik soru işaretleri belirdi.

 

Haberin Devamı

Apple kayıtlarına göre, şirket Jobs’ın birçok ihtiyacını karşılıyordu. Bunun içinde, efsanevi yöneticinin 2008’de hastalık nedeniyle çıktığı altı aylık izinde harcanan 800 bin dolar da dahil.

 

14 yılda sadece 14 dolar kazandı
 

 

Bununla birlikte, Jobs’ın elinde 138 milyon adet Disney hissesi bulunuyor. Bu hisselerden aldığı temettüler de yöneticinin hayatını idame etmesine yetecek miktarda.

 

EFSANE PATRON ARTIK YOK 

 

Bugün dünyada başarılı yöneticiler oldukça yüksek miktarlarda ikramiye alırken, Jobs’ın şirketten hiçbir şey talep etmemesi bazı çevreleri şaşırtıyor.

 

Apple’ın hisseleri, şirketi piyasa değeri açısından dünyanın en büyüğü haline getirecek kadar yükseldi.

 

BONUS OLARAK JET

Steve Jobs’ı “dünyanın sihirbazı” olarak tanımlayan Apple’ın eski CEO’su John Sculley, 1983 yılında, o zamanlar PepsiCo’da çalışan Jobs’a, “şekerli su satmaya devam etmek mi yoksa dünyayı değiştirmek mi istiyorsun” diyerek, efsanevi CEO’yu şirkete getirmişti.

 

Haberin Devamı

Sculley, “O bugün hepimizin yüzünü güldüren mükemmel ürünlere imza attı” dedi.

 

Bütün bunların yanı sıra, Apple, 1999’da ikramiye olarak Jobs’a bir jet aldıklarını açıkladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!