13 ülkede stres atacak

Güncelleme Tarihi:

13 ülkede stres atacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 08:30

Yaklaşık 53 yıl önce koltuk üretmek amacıyla kurulan, 1998 yılından itibaren yatak üretimine yönelen Bambi Yatak, bugün 520 kişiye istihdam sağlıyor. Bambi Yatak Yönetim Kurulu üyesi Emre Gökmen, “5.5 milyon liralık yatırım ile ‘stres azaltan’ yatak ürettik. Bu ürün bizi dünya yatak pazarında marka yapacak” dedi.

Haberin Devamı

SON yıllarda yatak üretiminde Türkiye adeta Avrupa’nın üretim üssü haline geldi. Bu alanda Ar-Ge çalışmaları ile öne çıkan Türk firmaları birçok yeniliği de pazara sundu. Bu markalardan biri de 1965 yılında üretim hayatına başlayan Bambi Yatak oldu. Şirket 10 yılda ise hızlı bir büyüme yakaladı ve bugün 20’ye yakın ülkeye ihracata başladı. İzmir Torbalı’daki üretim tesisinde 520 kişiye istihdam sağlayan marka, 35 saniyede 1 yatak üretiyor. 5.5 milyon TL’lik yatırımla “Ünye Manyetik Siyah Kumu”nu yatağın içine yerleştirdiklerini anlatan Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, “İçerisinde bulundurduğu 20’ye yakın mineral ve bileşen ile strese iyi geldiğine inanılan bu kum ile yeni bir yatak yaptık. Bu ürünü ilk etapta 13 ülkeye ihraç edeceğiz. Hedefimiz ise dünya markası olmak” dedi. Emre Gökmen, markanın kuruluşunu ve büyümesini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

35 SANİYEDE 1 ADET YATAK ÜRETİYOR

“Bambi Yatak, 1965 yılında aile firması olarak ticaret hayatına başladı. Son 10 yıldır yatak, baza ve başlık üretimi gerçekleştiriyoruz. Fabrikamız İzmir Torbalı’da 40 bin m2’lik kapalı alanda bulunuyor. 520 kişilik fabrikamızda son teknolojiye sahip üretim bant ve makineleri kullanarak, günlük 800 adet yatak, 600 adet baza ve başlık üretimi yaparak müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Fabrikamızda 35 saniyede 1 yatak üretiliyor. Gün sonunda toplam 800 yatak ve 600 baza ve başlık üretilmiş oluyor. Hedefimiz 25 saniyede 1 yatak üretmek.

13 ülkede stres atacak

TOPLAM 5.5 MİLYON TL YATIRIM YAPTI

Yatak modellerimizi bonel yaylı, paket yaylı, visco yataklar, normal süngerli ve latex yataklar olarak sınıflandırıyoruz. 20 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. 365 günlük Ar-Ge çalışmamız ve sahada sürekli bulunmamız sebebi ile yeni trendleri, yeni teknolojileri ve sağlıklı uyku formüllerini içeren özellikli kumaşları da kullanarak ürün gamımızı her geçen gün geliştirmekteyiz.

Mart ayı itibariyle dünyada ve Türkiye’de yeni bir ürün tasarladık. Dünyadaki örneklere göre içerisinde bulundurduğu 20’ye yakın mineral ve bileşen ile strese iyi geldiğine inanılan ‘Ünye Manyetik Siyah Kumu’, 1 milyon TL’lik yatırım bütçesiyle yatağın içerisine yerleştirdik. Magnasand Therapy ismiyle piyasaya sürdüğümüz bu yatak ile vücuttaki negatif enerjinin nötralize edilmesini ve kişilerin stresten arınmasını amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Ürünü ilk etapta 5 bin, yılsonuna kadar 50 bine yakın üreterek 13 farklı ülkeye ihraç etmeyi hedefliyoruz. Toplam 5.5 milyon TL yatırım gerçekleştirdik.

2018’DE 200 MİLYON LİRA CİROYA ULAŞTI

Bambi Yatak olarak 2018 yılını 200 milyon TL’lik ciro ile kapattık. 2019 yılında ihracatımızı yüzde 40 oranında arttırmayı hedefliyoruz.
Bugün itibariyle yurt içi ve yurtdışında toplam 600 bayimiz var. Bambi Yatak 2019 yılında yurt içi ve yurtdışında 250’si Bambi Sleepworld mağaza olmak üzere toplam 500 mağaza daha açmayı hedefliyor.
İhracat yaptığımız ülkeler; Hollanda, Belçika, Almanya, Polonya, Romanya, Avusturya, Azerbaycan, Irak, Lübnan, Kıbrıs, Libya, Ürdün, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan ve Pakistan. İhracat rakamlarımızı her yıl bir önceki yıla göre minimum yüzde 40 arttırmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

13 ülkede stres atacak

ÇORAPÇILARIN HEDEFİ AVUSTRALYA PAZARI

İSTANBUL Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Özkan Karaca, “Dünya çorap ihracatının yüzde 10’unu biz gerçekleştiriyoruz. 2018’de ihracatımız 1.1 milyar dolara ulaştı. İkinci büyük ihracatçı ülke olarak bu payı yeterli görmüyoruz. Yıllık 2.4 milyar dolarlık çorap ithalatı bulunan ABD’yi, Türkiye’nin ilk 5 pazarı arasına sokmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Karaca, şunları kaydetti: “Çorap ihtisas fuarı Shanghai International Hosiery Purchasing Expo’ya (CHPE) katıldık. Biz Çin’deki CHPE’yi başta ABD olmak üzere Japonya ve Avustralya için atlama taşı, diğer ülkeler için de pazar payımızı artıracağımız bir platform olarak kullanacağız. ABD’li alıcıların CHPE’ye katılım gösteren firmalarımıza yoğun ilgisi, bu hedefin uzak olmadığını bizlere gösterdi. Bunun yarı sıra CHPE aracılığı ile Japonya ve Avustralya’yı da pazarlarımız arasına almayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Karaca, CHPE’de Türk firmalarına rağbetin her yıl arttığını belirterek, gelecek yıl en az 30 firma ile katılım sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

13 ülkede stres atacak

HASTANELERE ÇARŞAF PERDE ÜRETİYOR

ZONGULDAK’ın Devrek ilçesinde, 10 yıl tekstil firmalarında işçi olarak çalışan Emine Kocabıyık (45), kendi atölyesini kurduktan sonra 2 kişiyle başladığı işinde şimdi 25 kadına istihdam sağlıyor. Kredi çekerek atölyesini kuran Kocabıyık’ın hastaneler için yaptığı tekstil ürünleri yurtdışına ihraç ediliyor. 2015 yılında Emine Kocabıyık, diktiği etek ve penyeleri halk pazarında satmaya başladı. Kocabıyık’ın şansı, medikal ürün ihracı yapan bir firma temsilcinin kendisini fark etmesiyle değişti. Firmanın kendi ürünlerini dikmesini istediği Emine Kocabıyık, zamanla atölyesini büyüttü. Aynı zamanda istihdamı da arttıran Kocabıyık, çalışan sayısını 5’e, ardından 8’e yükseltti. Hastanelerde kullanılan çarşaf, perde gibi tekstil ürünlerini diken Emine Kocabıyık, 25 kadına istihdam alanı sağladı.

Haberin Devamı

13 ülkede stres atacak

ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ İSTANBUL’DA TANITILACAK

ÇEVRE kirliliğine karşı belediyeler ve şirketlerin yaptığı çalışmalar ‘IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri Fuarı’nda görücüye çıkıyor. 28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarın, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, atık su ve katı atık yönetimi konusunda ülkemizde yeni açılımlar sağlamayı hedefliyor. Dünya tarafından da yakından takip edilen ‘IFAT Eurasia; Brezilya’dan G. Kore’ye, Kanada’dan Hindistan’a uzanan geniş bir coğrafyadan gelecek olan uluslararası çözüm sağlayıcılarına ev sahipliği yapacak. Bölgemizin en önemli atık yönetimi konferansı IFAT Eurasia salonlarında sektör ile buluşacak. Üst düzey yetkililer bir taraftan bilgi ve tecrübelerini paylaşırken, bir taraftan da fuar katılımcıları ile görüşme fırsatı bulacak.

GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI İLE ÖĞRENCİLERE İŞ İMKANI

HARRAN Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri aldıkları uygulamalı girişimcilik katılım belgesi ile birlikte KOSGEB girişimcilik destek programına başvurarak kendi işlerini kurabilecekler. Makine Mühendisliği Bölümü işbirliği ile uygulanan küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB) uygulamalı girişimcilik katılım belgesi dağıtım programı, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilere yönelik farklı kurslar ve uygulamaya yönelik dersler açtıklarını belirten Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Hüsamettin Bulut, “KOSGEB’in yetkilendirdiği kişi veya kuruluşlar tarafından verilen kurslar sonucunda sahip olduğunuz bu sertifikayla, mezun olduğunuzda kendi iş yerinizi açabilme imkanınız olabiliyor. KOSGEB tarafından iş kurma gerekli desteği de veriliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!