125 milyon dolar yatırdık dönüşü olmalı

Güncelleme Tarihi:

125 milyon dolar yatırdık dönüşü olmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 01:48

Cigna Corporation Başkanı David Cordani, Türkiye’de Cigna Hayat’ı kurup ardından Finans Emeklilik’in yüzde 51 hissesini aldıklarını belirterek, “125 milyon dolar yatırdık, geri dönüşümü olmalı” dedi.

Haberin Devamı

CIGNA Corporation Başkanı ve CEO’su David Cordani, Cigna olarak Türkiye’ye 125 milyon dolar yatırdıklarını belirterek, “Bizim için önemli olan karlı ve sürdürülebilir büyüme. Bu yatırımın geri dönüşü olmalı” dedi. Finans Emeklilik’in yüzde 51 hissesinin Finansbank’tan satın alınması ile 2012’de faaliyete geçen Cigna Finans Emeklilik’in tanıtım toplantısı için Türkiye’ye gelen David Cordani, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Cordani, Türkiye’nin canlı bir ekonomiye sahip olduğunu, sigorta pazarının da hızla büyüdüğünü ifade ederek, “Bireysel emeklilikte de reform yapıldı. Bu bizim için önemli. Büyüme açısından fırsat görüyoruz” şeklinde konuştu.David Cordani, Türkiye’nin kritik işbirliği yapılabilir ülkeler arasında başta geldiğine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önce 2011 yılında Cigna Hayat Sigorta’yı kurduk. Sonra da Finansbank ile yatırım ortaklığı fırsatı doğdu ve Finans Emeklilik’in yüzde 51 hissesini 85 milyon Euro’ya satın aldık. Bugüne kadar Türk pazarına 125 milyon dolar yatırdık. Bizim için karlı ve sürdürülebilir büyüme önemli. Yaptığımız yatırımın geri dönüşü olmalı.”

Haberin Devamı

BAZILARI PAZARDAN ÇIKACAK

David Cordani, Türk pazarına çok fazla yabancı sermayenin geldiğini, pazarın hızlı büyüdüğünü ve ciddi rekabet yaşandığını belirterek, “Gelişmekte olan ülkelerde başlarda bu süreç yaşanıyor. Bugün Türk pazarında olanlar, sıradışı değil. Çok fazla sermaye girişi oldu, rekabet başladı, şartlar zorlaştı. Ancak 3-5 yılda pazar daralacaktır. Birileri umduğunu bulamayıp; kapatıp, pazardan çıkacaktır” dedi. David Cordani, Finansbank ile hayat ve emeklilik ürünlerinin satışı için 15 yıllık anlaşma yaptıklarına da dikkat çekerek, şunları söyledi: “Eğer banka ile böyle bir anlaşma imkanı olmasaydı sadece Finans Emeklilik için 85 milyon Euro ödemezdik. Ortak ilişkiler için verdik ve bu ortaklıktan her iki taraf da fayda görecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!