Güncelleme Tarihi:
Gelibolu Yarımadası’ndaki üretim tesislerinde, yine aynı bölgede yer alan 440 dönümlük bağ alanında kendi yetiştirdikleri üzümlerle ürettiklerini söyleyen Ellialtı, “Türkiye’de ‘şato tipi’ üretim yapıyoruz. Amacımız yüksek nitelikli şarap üretmek. Kendi şarabımızı üretmeye karar verdiğimizde ilk olarak Fransa’dan özel sertifikalı fidanlar getirdik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne cinsi üzüm fidanları, Bulgaristan’dan gelen özel dikim ekipleri tarafından dikildi. Bağlara oğlumuzun adı Bozok’tan esinlenerek Bozokbağ adını verdik. Şaraplarımız ise ismini ismini tarihi Gelibolu Yarımadası’nın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan alıyor” dedi.
Şato tipi üretim
Ellialtı, Şato tipi üretim yapabilmek için bağların ve üretim tesislerinin arasındaki mesafenin en fazla 30 kilometre olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Suvla’da bu mesafe 14 kilometre. 440 dönümlük bağ alanına ek, 200 dönümlük bir arazi organik bağcılık için hazırlandı ve organik sertifikası aldık. Geniş bir bağ alanına sahip olmak bize farklı üzüm türleri yetiştirme ve denemeler yapma fırsatı sunuyor. Örneğin Fransa’nın Rhone bölgesine ait çok özel iki üzümü Roussanne ve Marsanne üzümlerini Türkiye’de ilk kez yetiştirdik ve işledik.”
Zeytinyağı üretiyor
KENDİ markası altında üretime başlamadan önce uzun yıllar beklemesinin sebebinin bağların belli bir olgunluğa erişmesi olduğunu belirten Selim Zafer Ellialtı, şöyle konuştu: “Gelibolu Yarımada-sı’ndaki 800 dönümlük arazilerinde bağlar dışında zeytinlik ve meyve bahçelerimiz de var. Şarap fabrikasının içinde ayrı bir alanda yer alan zeytinyağı üretim bölümünde ‘Kilye’ markasıyla zeytinyağı ve doğal ürünler üretiyoruz.”