Güncelleme Tarihi:
78 blok ve 5 bin 78 bağımsız bölümden oluşan projedeki 32 ticari ünite 12 Aralık 2013 Perşembe günü Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek açık artırma yoluyla satışa sunulacak. Projenin ilk etabındaki 19 ticari birimi geçen yıl sattıklarını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Projenin 2. etabı Evora Cadde’de büyüklükleri 64 metrekare ile 5 bin 765 metrekare arasında değişen 32 birim var. Ticari ünitelerin muhammen bedeli 70.8 milyon lira. Bunun
100 milyona yaklaşmasını bekliyoruz. Birimlerin fiyatı ise 400 bin ile 17 milyon 900 lira arasında değişiyor” dedi.
YÜZDE 100 PRİM
Durbakayım, Evora İstanbul’daki toplam 99 birimin poliklinik, süper market, restoran, kafeterya, banka şubesi olarak kullanılacağını dile getirdi. Geçen yıl satılan birimlerin metrekare fiyatının 4 bin 375 ile 6 bin 988 lira arasında değiştiğini söyleyen Durbakayım, alıcıların yüzde 100 prim yaptığını ifade etti. Evora İstanbul’da 3 bin 600 konutun satıldığını belirten Durbakayım, “Önümüzdeki yıl Fikirtepe’de 4 adadan oluşan ve 4 bin konutu bulacak projelerimize başlayacağız. Şehrin merkezi noktalarında 5 bina dönüşüm projesi ise Suadiye’de bir proje geliştireceğiz. Halkalı’daki Metropark projemizde satış oranı yüzde 60’ı buldu. O bölgede fabrikadan dönüşüm çalışmalarına devam edeceğiz” dedi. Emlak Konut GYO’nun Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 dönümlük arsası için 24 Aralık’ta gerçekleştireceği ihaleye katılacaklarını belirten Durbakayım, Bodrum’a da sağlık yatırımı yapacaklarını ifade etti.
Hedef 100 milyar dolarlık ihracat
2012 yılında inşaat malzemesi ihracatının 21.2 milyar dolar olduğunu belirten Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, 2023 hedefinin 100 milyar dolar olduğunu ifade etti. Her yıl gerçekleştirilen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi öncesi İMSAD tarafından hazırlanan raporu açıklayan Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi ve çağdaş yapıların yapılabilmesi için Yapı Yasası’nın son şekline getirilerek yasalaştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Yetişener, “Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulmalı. Türkiye İMSAD, bu konuda görev almaya hazır ve istekli” dedi.