Güncelleme Tarihi:
Bu büyük travmaya karşı Türkiye Kızılay Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Derneği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nden oluşan Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği (APHB) facianın ilk gününden itibaren harekete geçerek ailelere destek vermeye başladı.
APHB ile Borusan’ın desteğiyle başlayan Soma Dayanışma Ağı (SomaDA) projesi de bir yılı geride bırakmak üzere.
Projede bugüne kadar 875 kişi ile 2 bin 777 bireysel görüşme, 793 ev ve 150 köy ziyareti, 205 grup çalışması gerçekleştirildi. Haziranda 5 bin kişiye ulaşılması hedeflenen projede 341 gönüllü uzman çalıştı.
Kazada yaşamını yitiren madencilerin 17 il, 35 farklı ilçede defnedilmesi nedeniyle; Manisa’nın Soma ve Balıkesir’in Dursunbey ilçelerinde 2 psikososyal destek merkezi oluşturuldu.
APHB temsilcileri ve Borusan Holding CEO’su Agah Uğur önceki gün Soma’da çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Uğur, “Bu, tamamen çalışanlarımızın inisiyatifiyle başlatılmış bir dayanışma hareketidir. Facia karşısında Borusanlılar Soma’da kazadan etkilenenler için kalıcı ve faydalı bir proje üretmek istediler. Bir fon kurarak maaşlarıyla kaynak yarattılar. Şirketlerimizin de katkılarıyla büyüyen bu fonu, dünyada örneği olmayan bir şekilde bir psikososyal destek hizmeti projesine aktardık” dedi.