1 milyon çocuğa beslenme eğitimi

Güncelleme Tarihi:

1 milyon çocuğa beslenme eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 00:00

SABRİ Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından düzenlenen ‘Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde, beslenme ve gıda güvenliği, dünyadaki yeni trendler ile bu alandaki yeni politikalar üretilmesi konusunda temel yaklaşımlar tartışıldı.

Haberin Devamı

Beslenme konusunda toplumda oluşan algı karışıklığının doğru bilgilendirme ile önlenebileceğini belirten SÜGAV Bilim Kurulu Üyesi Zeki Ziya Sözen, “Hastalanmayı önlemenin en ucuz yolu aslında doğru beslenmek. SÜGAV, bu amaçla kurulmuş bir vakıf” diye konuştu.

100 BİN LİRA ÖDÜL

Amaçlarının toplumda doğru beslenme bilincini oluşturacak çalışmalara imza atmak olduğunu dile getiren Sözen “ Dünyadaki en iyi beslenme programları örnek alınarak değerli bilim adamlarımızla örnek bir çalışma başlattık. Daha ikinci yılında olmasına rağmen dört şehirde 200 okulda 400 bin öğrenciye dengeli beslenme eğitimi verdik. Hedefimiz önümüzdeki yıl 1 milyon öğrenciye ulaşmak” dedi. ‘Sabri Ülker Bilim Ödülü’ adı altında bir program oluşturduklarını kaydeden Ziya Sözen, “Bu yarışma ile kanıtlanmış, uygulanabilir bir araştırmayı 100 bin liralık bir ödülle destekleyeceğiz. Bu program ile beslenme alanındaki araştırmaların çoğalmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’LA İŞBİRLİĞİ

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, gıdayla ilgili doğru bilinen çok yanlış ve yanlış bilinen çok doğru olduğunu ifade etti. Vakfın bilimsel verilere dayanarak toplumu bilinçlendirmeyi amaçladığını söyleyen Ülker, “Bunun altını özellikle çiziyorum çünkü piyasada pek çok konu bilimsel çalışmaya dayanmadan kişisel yorumlarla veriliyor” dedi. Dünyadaki pek çok üniversite ve bilim insanı ile işbirliği içinde olduklarını anlatan Ülker, “Çok değerli bir bilim kurulumuz var. Bu alandaki boşluk en kısa zamanda doldurulacak. Bu alanda tek değiliz. Üniversitelerin ve TÜBİTAK’ın çok değerli çalışmaları var ve onlarla da işbirliği içindeyiz” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam Paneli’ düzenlendi

ZİRVEDE Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan moderatörlüğünde ‘Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Paneli gerçekleştirildi. Panelin konukları arasıdan Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Mine Tunçel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selam Ayaz, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve sanatçı Gülben Ergen yer aldı. Panelde, beslenme ve sağlıklı yaşam çerçevesinde kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ile toplumun bilgilendirilmesinde ilgili kurum ve kuruluşlarının sorumlulukları masaya yatırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!