1 metrekarede kaç tavuk beslenir?

Güncelleme Tarihi:

1 metrekarede kaç tavuk beslenir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 01:19

KESKİN Keskinoğlu 1 metrekareye 14 tane etlik tavuk girdiğini söyledi. Keskinoğlu 2015 yılında geçildiğinde ise AB standartları gereceğince bir metrekareye 13 tavuk düşeceğini belirtti.

Haberin Devamı

KESKİN Keskinoğlu, piliç üretiminde hormon ve antibiyotik kullanılarak verimin arttırıldığı iddiasını yalanlayarak, “Bu ilaçların kullanımı yasak. Bir tavuktan müzik bile dinletsek ancak 25 saatte 1 yumurta alabiliriz” diye konuştu.

SON dönemde piliç eti ve yumurtada hormon ve antibiyotik kullanılarak üretim yapıldığına yönelik iddialara Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu cevap verdi. Tavukların erken büyümesi ve daha fazla yumurta vermesi için sağlık dışı yöntemlerin kullanılmasının mümkün olmadığını ifade eden Keskinoğlu, “Tavuklara müzik de dinletseniz, günde 3 kez yem de verseniz 25 saat dolmadan tavuktan yumurta alamazsınız. Bir tavuktan günde 3 kez yumurta alınması mümkün değil” dedi. Türkiye’de iddia edildiği üzere tavuk üretiminde hormon ya da antibiyotik kullanılmadığını kaydeden Keskin Keskinoğlu, buna yasalarında müsaade etmediğini söyledi. Sadece bazı hastalıklarda Tarım Bakanlığı’nın belirlediği ölçülerde antibiyotik kullanılabildiğini söyleyen Keskinoğlu, “Yasa gereği hastalık için kullanılan antibiyotik, kesimlerden 14 gün önce sonlanmalıdır. Tavukların hızlı büyümesi için ise antibiyotik kullanılması mümkün değil. Maliyetleri arttırıyor. Hormon kullanımı ise teknik olarak mümkün değil” dedi.

1 metrekarede kaç tavuk beslenir
Çiftliklerde 1 metrekarede 14 etlik tavuk yer aldığını söyleyen Keskinoğlu, bir tavuğun 45-60 gün arasında kesilecek boyutlara ulaştığını dile getirdi. Keskinoğlu, “Yapılan ırk selesyonu sayesinde en az yem tüketimi ile tavukta en yüksek ağırlığa ulaşılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Yemden kanserojen madde bulaşamaz

TAVUKLARIN yediği yemlerden kansorejen maddelerin bulaşmasının da mümkün olmadığını ileri süren Keskin Keskinoğlu, “Ortaya konmuş en küçük bir bilimsel veri yok. Türkiye’de yetiştirilen mısırda da GDO kullanımı yasak. Türkiye’de mısır ihtiyacı 4.5 milyon tonken, üretim bu yıl 5.5 milyon tona ulaştı. Yani GDO’lu mısır ithalatı da söz konusu değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!