1.8 milyar dolar harcayacak

Güncelleme Tarihi:

1.8 milyar dolar harcayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2012 00:00

Dünyanın en büyük yazılım üreticisi Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 8 (W8) için 1.8 milyar dolarlık reklam bütçesi ayırdı.

Haberin Devamı

1995 yılında 200 milyon dolarlık reklam bütçesiyle Windows 95’i tanıtan Microsoft, kullanıcısına akıllı telefon, tablet ve masaüstü bilgisayarında nerede olursa olsun aynı ekranı kullanma ve bütün bilgilerine ulaşma imkanı veren W8 için kesenin ağzını açtı. Cihazları tek bir ekranda birleştirmesiyle bilişim sektöründe yeni bir dönem başlatacak olan W8, Microsoft’un yeniden eski günlerine kavuşmasını sağlayacak. Tarihin en büyük reklam kampanyasını imza atmaya hazırlanan W8, 26 Ekim’den itibaren bütün dünyada kullanılmaya başlanacak. Dünyanın en yaygın işletim sistemi olan Windows’un son temsilcisi olan W8, teknoloji firmalarının da yepyeni ürünleri üretmesine önayak olacak.

Bilgisayar satışlarını yavaşlattı

Kasım ayında piyasaya çıkacak olması nedeniyle, tüketicide oluşan büyük talep 2012’nin üçüncü çeyreğindeki küresel bilgisayar satışlarını bile etkiledi. Kullanıcıların, masaüstü bilgisayarlarda bile dokunmatik özelliğini sunacak olan W8’i beklemesi nedeniyle bilgisayar satışları bu yıl ilk kez yüzde 1 oranında geriledi. ABD’li yazılım devinin teknoloji sektöründeki tarihin en büyük reklam bütçesini ayırdığı yeni kampanyada, ürününü tanıtmak için dünyanın pek çok ülkesinde W8’in özelliklerini ön plana çıkaracak reklamları yayınlayacak.

Haberin Devamı

Üreticiler hazır

Ürünlerinde Android işletim sistemine yer veren pek çok üretici, tüketicinin oluşturduğu bu büyük beklenti doğrultusunda W8 uyumlu ürünlerini de piyasaya çıkacak şekilde hazır hale getirdi. Özellikle yavaşlayan bilgisayar satışlarının, W8’in bütün cihazlara kazandıracağı dokunmatik özelliği sayesinde yeniden hareketlenmesi bekleniyor. Küçük ve hafif yapılarıyla kişisel bilgisayarların geldiği son noktayı temsil eden Ultrabook’lar, dokunmatik ekrana kavuşarak tablet bilgisayarlarla yeni bir yarışa girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!