Ejderha Meireles ve şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Ejderha Meireles ve şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 01:20

Hürriyet, sarı lacivertlilerin dün duyurduğu transferin ardındaki gerçekleri inceledi.

Haberin Devamı

1-Atletico Madrid’e giden Emre Belözoğlu’nun açığı kapatıldı.

2-Aynı pozisyonda oynayan Cristian Baroni’ye kulübe yolu gözüktü.

3-Alex De Souza’ya ‘’Sen vazgeçilmez değilsin’’ mesajı verildi.

4-VeFenerbahçe’de Brezilyalı devri kapanıyor, yeni bir devir başlıyor.

MEIRELES: SÖZ VERİYORUM ÇOK İYİ ÇALIŞACAĞIM

MEIRELES FENERBAHÇE'DE

MEIRELES 102. YABANCI


MEIRELES GİTTİ, İNGİLİZLER YIKILDI

ASLINDA Fenerbahçe bunu hep yapıyor..
Raul Meireles’in sarı lacivertli ekibe transferinin ayrıntılarına ve şifrelerine geçmeden önce gelin şöyle bir hafızalarımızı tazeliyelim;

2006-2007 sezonu..
Kanarya yeni mevsime Zico yönetiminde başlamış.. Ancak takım Dinamo Kiev’e elenip Şampiyonlar Ligi’ne kalamadığı gece yönetim Brezilyalı Edu ve Deivid ile Sırp Kezman’ın transferlerini açıklamıştı..

Geliyoruz bu sezona;
Fenerbahçe, Rumen Vaslui ile Şampiyonlar Ligi 3’üncü ön eleme ilk maçını 1-1 berabere bitirince yönetim o güne kadar transferini bir türlü sonuçlandıramadığı Yobo ile Krasiç’in işini bir sonraki gün bitirmişti..

Ve dün;
Fenerbahçe, Spartak Moskova’ya elenip Şampiyonlar Ligi’ne ‘’Elveda’’ deyince bu kez de Chelsea’nin Portekizli orta saha oyuncusu Raul Meireles’in transferi açıklandı.. Yani, sarı lacivertli kulüp ne zaman saha sonucu olarak zor duruma düşse taraftarın huzursuzluğu yeni bir transfer ile giderildi.

Geliyoruz Meireles’e..
Bu transferin nereden bakarsanız bakın şifreleri var.. Tek tek gidelim:

Haberin Devamı

1-Emre’nin boşluğunu ancak o doldurur
F.Bahçe’nin Emre Belözoğlu Atletico Madrid’e gittiği günden bu yana orta sahada büyük bir sıkıntı yaşadığı gerçek.. Bu boşluk Valencia’dan alınan Mehmet Topal ile bir türlü doldurulamadı.

2-Orta sahaya aranan kan Meireles olacak
TAKIM gol yollarında zorlandığı gibi kalesinde de sürekli tehlike yaşıyor.. Mehmet Topal’ın yanı sıra Baroni ve Selçuk’lu çift ön liberolu sistem tutmadı. Defansın ve önündeki  çift ön liberonun hücuma katkısı yok.

3-Alex’e de artık yol görünecek gibi
Şu bir gerçek ki; Kocaman, ‘’Koşmuyor’’ dediği Alex’i artık istemiyor.. Zaten Aykut Hoca’nın hayati önem taşıyan S.Moskova maçlarında Alex’e toplam 180 dakikada sadece 32 dakika forma vermesi de bunun işareti..

Haberin Devamı

4-İsteksiz Baroni’ye alternatif yaratacak
Kocaman, Baroni’yi Sivas’a götürmeme nedenini ‘İdman performasını beğenmedim’’ diyerek açıklamıştı. Ancak Baroni’nin esas sorunu Alex’e yapılanlar. Bu yüzden geçen sezona oranla isteksiz ve moralsiz gözüküyor..

5-Sambacı dönemi sonuna geliyor
Zico döneminde  Alex, Edu, Deivid, R.Carlos ve Vederson ile 5 olan Sambacı sayısı bu sezon 2’ye düştü. Meireles’in gelişi ile birlikte Baroni’nin kulübeye mahkum olacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok..

6-Kaptan’a verilen mesaj çok açık
Ancak esas darbe Alex’e vurulacak.. Meireles’in alınması, Alex açısından büyük önem taşıyor.. Bu transferle Alex’e ‘’Sen artık vazgeçilmez değilsin’’ mesajı verilmiş olacak. Artık seneye Brezilyalı oyuncu olmayacak..

Haberin Devamı

7-Devre arasında ayrılık olabilir
Artık herkes biliyor ki, Alex F.Bahçe’de son günlerini yaşıyor.. Bu ayrılık devre arası olmasa bile sezon sonu mutlaka gerçekleşecek. Ancak yönetime yakın çevreler Alex’le yolların ocakta, ayrılacağını iddia ediyorlar..

8-Yabancı sayısı yavaş yavaş düşecek
Meireles ile birlikte yabancı oyuncu sayısı 9’a çıktı. Takımlar bu sezon kadrolarında 10 yabancı bulundurup, sahada aynı anda 6 yabancı oynatabiliyor. Önümüzdeki sezon ise bu rakam 6’ya, bir sonraki sezon ise 5’e düşecek..

9-Hangi lejyoner dışarıda kalacak?
Bienvenü gözden çıkarıldı. Kalanlar içinde forması garanti olanlar Yobo, Kuyt, Krasiç, Sow ve Meireles.. Geriye ise sahaya sürecek 1 yabancı  kalıyor.. Bu isim Alex mi, Stoch mu, yoksa Baroni mi olacak?

Haberin Devamı

10-Seneye bir golcü daha gelecek
Aslında F.Bahçe önümüzdeki sezonun yabancı kadrosunu da oluşturdu. Meireles, Krasiç, Kuyt, Sow seneye de F.Bahçe’de.. Stoch’ta kalırsa Alex’in yerine 1 yabancı alınacak ki, bu isim de muhtemelen golcü olacak..

İlk golünü Volkan’a attı Kuyt’ın takım arkadaşıydı

F.Bahçe’nin yeni transferi Meireles, sarı lacivertli takımda fazla yabancılık çekmeyecek gibi görünüyor.

F.BAHÇE’nin yeni transferi Raul Meireles 2004-2010 yılları arasında forma giydiği Porto’da parladı. Ardından 13 milyon Euro’ya Premier Lig’in yolunu tutarak Liverpool’a gitti ve buradaki futbolu ile M.United’ın transfer listesine girdi. 12 milyon Sterlin’e geçtiği Chelsea’de ise Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Portekiz Milli Takımı’nın formasını 62 kez giyip 8 gol kaydetti. Milli takımdaki ilk golünü ise Euro 2008’deki grup karşılaşmasında şimdi takım arkadaşı olacak Volkan Demirel’e attı. Dirk Kuyt ile de Liverpool’da bir süre oynayan Portekizli futbolcu, sarı lacivertli kulüpte pek yabancılık çekmeyecek.

Haberin Devamı

F.Bahçe’de şu anda bulunan yabancılar:

1)  Yobo
2)  Kuyt
3)  Krasiç
4)  Sow
5)  Stoch
6)  Alex
7)  Cristian
8)  Bienvenu
9)  Meireles

Zico dönemindeki Brezilyalılar:

1)  Edu
2)  Alex
3)  Deivid
4)  Vederson
5)  R.Carlos

Portekizli’nin bonservisi 10 milyon Euro

- FENERBAHÇE yeni transferi Raul Meireles’e vereceği parayı dün KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) bildirdi. Portekizli yıldıza 4 yıl için 10 milyon Euro ödeyecek olan sarı lacivertli ekip İngiliz Devi Chelsea’ye de oyuncuya olduğu gibi 10 milyon Euro ödeyecek.

Emre’nin yerine tam bir orta saha dinamosu geldi

Meireles’i, A.Madrid’e giden lejyonerimizle karşılaştırdık. Kime sorduysak aynı cevabı aldık:
‘’F.Bahçe gerçek bir orta saha dinamosu aldı. Hem defansı toparlar, hem hücumu organize eder.’’

FENERBAHÇE’de Emre gittiğinden bu yana hep ‘’Emre mi, Mehmet Topal mı?’’ kıyaslaması oldu.. Meireles’in gelmesi ile birlikte şimdi de ‘’Emre mi, Meireles mi?’’ kıyaslaması yapılacak. Bu sorunun cevabını zaman verecek..
Ama şimdilik şu bilgiyi verelim; ikisi de aynı işi yapıyor.. İkisi de hem defansif, hem ofansif özelliklere sahip. Ve ikisi de çok hırslı.. Yani Emre nasıl taraftarın gözüne girdiyse, Portekizli oyuncu da aynen girecek..
Şimdi sorulacak soru şu; giden Emre mi daha yararlıydı, gelen Meireles mi?..

Fernandes’i kesen adam

- Meireles, Chelsea’deki 31 lig maçında 2 gol attı. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda büyük katkısı olan Portekizli oyuncu 11 maçta 2 gol ve 1 asistle göze çarptı.
- 2006 yılında ilk kez Portekiz A Milli Takım kadrosuna davet edilen Meireles’in burada Beşiktaşlı Fernandes’i yedek bırakmış. Yani Fenerbahçe’nin sezon başından bu yana almak için can attığı Fernandes’i..
- Hangi teknik direktöre sorduysak aynı cevabı aldık; ‘’F.Bahçe gerçek bir orta saha dinamosu aldı. Hem defansı toparlar, hem hücumu organize eder.’’

Premier Lig’in en çok koşanıydı

Meireles, Liverpool forması giydiği dönemde Premier Lig’in en çok koşan oyuncusu oldu Maç başına 14 km kat eden oyuncu, Liverpool’un ligin en çok koşan üç takımı arasına soktu.

Emre Belözoğlu daha golcüydü

- Emre’nin F.Bahçe’de oynadığı son sezonu baz alırsak; milli futbolcu 22 Süper Lig, 4 Süper Final ve 1 Türkiye Kupası maçında (Toplam 27) forma giymişti.
- 6 gol atmış (5 Süper Lig, 1 Süper Final), ve 4 asist yapmıştı (4 Süper Lig).
- Forma giydiği 27 maçta 11 sarı kart gören Emre, Trabzonsporlu Zokora’ya ırkçı söylemde bulunduğu iddiasıyla da 2 maç ceza almıştı.
- Toplam 2061 dakika forma giyen Emre orta sahada defansa yardım etmesinin yanısıra ofansa katkılarıyla da dikkati çekmişti..

Yeni Lugano olur

MEIRELES’i tanıyanlar, kavgacı yapısıyla “yeni Lugano” olur yorumu yapıyor. Portekizli için “Takım 3-0 geri düşse bile koşar, mücadeleyi bırakmaz. Tekniği çok iyi değildir ama uzaktan şutlarla çok gol atar. Saha dışında ise çok profesyoneldir. İngiliz basınında hiçbir kötü haberi çıkmadı” deniliyor.

Twitter

@lallugar
Raul Meireles F.Bahçe’de! Vallahi bravo. Ah be Beşiktaşım, sen hâlâ Quaresma’mızı affetme.

@UgurrDemir
FB’li Raul Meireles: Çok çalışıp daha fazla top kaptırarak ve pas yapamayarak Selçuk’tan formayı kapmak istiyorum. İşim çok zor biliyorum.

@BurakKocoglu
Ağa yanlış anlamayın da Raul Meireles gelirse futbol o zaman aşk olur tam bir savaşçı.

@ErenLeblebici
Orta sahada gez, ortadan da top kes, yeter ki Selçuk’u kes, Raul Meireles.

@soresalp
Raul Meireles + Krasic + Sow... Fener almayı biliyor da kullanmayı bilmiyor sanırım. Defansları hala kötü.

@A_Ozguven
Raul Meireles Fe-
nerbahçemizde Aykut olduğu sürece Selçuk Şahin’in yedeği olur.

@altintasmstf
Raul Meireles Fenerbahçemizde, Selçuk Şahin’den ilk açıklama geldi: Beni dikkatli izlerse benden çok şey öğrenebilir.

@melihcelikbilek
Beni kes, kendini kes Raul Meireles.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!