Egolar çarpışıyor, Fener kaybediyor

Güncelleme Tarihi:

Egolar çarpışıyor, Fener kaybediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 20:09

F.Bahçeli futbolcular, bu ikili arasında yaşanan ‘savaş’tan oldukça rahatsız... Sarı lacivertli oyuncular, iyi futbol oynadıkları bu dönemde tartışmanın neden yeniden alevlendiğine anlam veremezken yönetim, sorumluluğun büyük kısmının Pereira’da olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de Van Persie krizi küllendi derken yine alev aldı. Bu krizi yeniden gündeme taşıyan, teknik direktör Vitor Pereira’nın bir meydan okumasıydı ama kaybeden hem kendisi hem Robin van Persie hem Fernandao hem de Fenerbahçe oldu. Peki ‘kapanıyor’ denilen bu kriz neden yeniden canlandı. İşte sebepler...

1-PEREIRA’DAN ‘HAKİMİYET BENİM’ TAVRI

PORTEKİZLİ hocanın her şey iyi giderken Van Persie ile ilgili bu çıkışı yapmasındaki neden Lokomotiv maçıydı. K.Paşa ve L.Moskova maçlarındaki başarıda büyük bir pay sahibi olan Hollandalı, Rus temsilcisi karşısında oyundan çıkarken başını sallayınca Pereira, bunu otoritesine karşı bir tavır olarak algıladı ve kılıcını yeniden çekti. 

2-  HOLLANDALI DA GERİ ADIM ATMADI

PEREIRA’nın bu hamlesine Van Persie de aynı şekilde karşılık verdi. Tecrübeli yıldız tavrını saha içinde de dışında da gösterdi. Soyunma odasındaki yalnızlığı, sahaya tek başına çıkmasıyla ve devre arasında kulübede yalnız oturmasıyla Van Persie de Pereira’ya savaş açtığını gösterdi. Yani geri adım atmadı. Oyuna girince de konsantrasyonu düşüktü.

Haberin Devamı

3- TAKIM DA YAŞANANLARDAN RAHATSIZ

FENERBAHÇELİ futbolcular da bu savaştan rahatsız. “İyi oynuyoruz, pozisyonlara giriyoruz ama kazanamıyoruz. Hocayla Van Persie arasındaki huzursuzluk bize de yansıyor” diyorlar. Yani gündemin iyi futbolları değil tartışma olmasının sorumluğunu da bu ikiliye yüklüyorlar. Ligin en kaliteli kadrosu bir türlü çözülemeyen bir krizin mahkumu olmuş gibi.

4- TAKIMDAKİ GİZLİ SORUN FERNANDAO

YAŞANANLARDAN en çok etkilenen Fernandao. Oynasa kriz oluyor... Oynamasa hak etmediği halde kulübede olmasına üzülüyor... Bazen Van Persie etkisinden kolay golleri bile atamıyor. Hele ki taraftarın bu krizde Van Persie’nin yanında olacağı düşünülürse, Kadıköy’de kaçıracağı ilk golde belki de yuhalanacak... Bu stresle işi zor görünüyor.

5- YÖNETİMİN TAVRI VAN PERSIE’DEN YANA

FENERBAHÇE Yönetimi ise durduk yere ortaya çıkan bu krize bir anlam veremiyor. Duruma, Başkan Aziz Yıldırım’ın el koyması bekleniyor. Görevi de tecrübeli oyunculara verebilir. Yani Yıldırım, acilen krizi bitirmek için hamle yapacak. Yönetimde ise krizin sorumlusunun, egosu kuvvetli Pereira olduğu görüşü ağır basıyor.

Haberin Devamı

KİM KAZANDI KİM KAYBETTİ?

PEREIRA KAYBETTİ

1- PEREIRA krizi iyi yönetemedi ve ilk kaybeden oldu. Van Persie ile konuşmak yerine otoritesini bu şekilde kurmaya çalıştı. Taraftarın ve yönetimin gözünde kredisini kaybetti.

FENERBAHÇE KAYBETTİ

2- HER şey iyi giderken, takım iyi futbol oynarken durduk yere ortaya çıkan bir kriz, sarı lacivertlilere Antalyaspor ve Bursaspor deplasmanlarında şampiyonluk yolunda 5 puana mal oldu.

FERNANDAO KAYBETTİ

3- BREZİLYALI yıldız, bir anda hiçbir şey yapmadan taraftarın hedefi oldu. Kaçırdığı goller daha çok göze batıyor. Oysa belki de bu krizde en masum kişi Fernandao.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!