EGO, doğalgaz abonelerini bankalara satmış!

"BEN, EGO (Başkent Doğal Gaz Dağıtım AŞ) mağduru ve komşu sitemlerine muhatap bir yöneticiyim.

Ankara’nın büyük sitelerinin birinde 80 dairelik dizi blokları yöneticisi olarak hafta sonu ve yaklaşan yılbaşı tatilinde soğukta kalmamak düşüncesiyle 27 Aralık Cuma günü sürekli gaz satın aldığımız Oyakbank Bahçelievler şubesine gittiğimde Genel Müdürlükleri ile EGO arasında gaz satışı nedeniyle bir anlaşmazlık sebebiyle o gün gaz satamayacaklarını söylediler. Sorunun ne zaman çözümleneceğini bilmelerinin mümkün olmadığını belirtmeleri üzerine bankadan paramızı alarak Maltepe EGO gişelerine gittiğimde de başka bir sürprizle karşılaştım.

Abone kartımızın sürekli gaz aldığımız banka tarafından şifrelenmesi nedeniyle kartımıza yükleme yapamayacaklarını bildirmeleri üzerine yeniden bankaya döndüm. Kendilerine ait olmayan ve ücretini ödeyerek satın aldığım gaz kartımızı neden şifreleyerek bizi kendilerine mahkum etmelerinin nedenini sordum. Bunun EGO işlemi olduğunu ifade ettiler. Bunun mümkün olamayacağı düşüncesiyle müracaat ettiğim EGO yöneticileri; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kredi ve yatırım borçlarına karşılık olarak Ankara sathında 600 kadar yüksek miktar tüketici abonenin bankaya (veya benzeri başka bankalara) temlik edildiğimizi doğruladılar.

Buna haklarının bulunmadığını ve yapılanın asla yasal olmadığını, bilgimiz ve haberimiz dışında temlik edildiğimiz bankanın her hangi bir sebepten gaz satamadığı hallerde, nakit bedelle kendi gişelerinden de gaz alamadığımızı, haftanın son mesai günü olan o gün gaz temin edemediğimiz takdirde hafta sonu ve yılbaşı tatili boyunca soğukta kalacağımızı belirtmem üzerine de derdimi uygulamayı başlatan kişiye yani Melih Gökçek’e bildirmemi önerdiler.

Şahsen maruz kaldığım ama pek çok Ankaralının aynı uygulama ile karşılaşabileceği bu durumu ilgililerin açıklama.

Bu ülkede vatandaş olmak kamu otoritesi ve insiyatifi karşısında ezilmeyi mi gerektirecek? Yönetenler sürekli en zor ve güç uygulamaları bulmak için mi çalışırlar? Sadece tüketici ve hatta çok kolay yolunan kaz misali müşterisi olmaktan başka hiçbir borç veya alacak ilişkisi içinde olmadığı bir kurum tarafından bilgisi dışında temlik edilmek hangi yasal mevzuatta var? Vatandaşı mahrum etmek, mahkum etmek, ipotek ve temlik etmek anlayışı ne tür bir yöneticiliktir?

Yürürlükteki ticaret yasaları, EPDK’nın tüketici lehine sözüm ona piyasa düzenlemeleri, vatandaşın işini kolaylaştırma amacı, millete hizmet anlayışı bunu mu gerektirir?

Otoritesini ve yetkisini halkının ve vatandaşının yaşamını kolaylaştırmak için kullanan çağdaş bir ülke olmayı hiç beceremeyecek miyiz? Arabesk bir ülke olmaktan hiç kurtulamayacak mıyız?"

Evet, bu soruları açık ve samimi olarak cevaplayacak birileri var mıdır?

Etlik’cilere AŞTİ kazığı

Garaj rantı

SİZE
izah edeceğim olay yenilir yutulur cinsten değil... Kısaca özetleyeceğim; çünkü olayın boyutu oldukça vahim durumda.

Bilindiği üzere Ankara ilinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan iki terminal mevcut; birisi AŞTİ, diğeri ise Etlik Garajları.

AŞTİ
Terminali’nde sadece bir sandalye (yazıhane demiyorum) kirası 4-5 bin YTL civarında. Her bir otobüs her çıkışta 60 YTL ve 5 YTL’sını ise ayrıca servis parası olarak ödemek zorunda.

Bu rantı artırabilmek için Ankara Etlik Garajları’nda çalışan bütün firmaların faaliyetleri Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince durdurulmuş durumda.

Deniyor ki; gidin AŞTİ’ye burasını valilik istiyor yıkacak ve iş merkezi yapacak.

Bunun üzerine firmalar AŞTİ’den yer istiyorlar. AŞTİ benim yerim yok ben yer veremem, diyor. O zaman Büyükşehir Belediyesi yer versin diye müracaat ediliyor.

Belediye’nin kulakları tıkalı... Siz AŞTİ’ye gidin, orada yerinizi bulun diyor.

Bu kısır döngü devam edip duruyor.

Şimdi bu firmalar kapanma aşamasına geldi.

Ben size çok şeyler anlatacağım.

Av. Semih DEĞİM

Evlerde elektrikler kesikken sokak lambaları yanıyor

KARTALTEPE
20, 22, 23 ve civarı sokaklar ile Tıp Fakültesi Caddesi’nin bitiminde her gün hem de günde bir kaç kez yaşanan elektrik kesintileri semt sakinlerini canından bezdiriyor. Her dakika, dehşet içinde, elektrik kesintilerini bekliyor, ardından telefonlara sarılıp ’186’yı arıyoruz. Elektrik kesintileriyle birlikte kombiler devre dışı kaldığından çoluk, çocuk, ayazda perme perişan oluyoruz. Üstelik, evlerimizin elektriği kesikken sokak lambalarımız da dahil olmak üzere komşu cadde ve sokaklar ışıl ışıl... BEDAŞ yetkililerine sesleniyoruz. Bari sokak lambalarının hattını evlerimize, evlerimizinkini de sokak lambalarına aktarıverin de bu rezillik bitsin. Kenan IŞIK-MAMAK

GÜNÜN SÖZÜ

"BEN yerel seçimlerde %85 ile belediye başkanı olan bir partiliyim. Ancak geçmişte Tansu Çiller’i, bugün de Mehmet Ağar’ı satanları protesto için bugünkü DP Kongresine katılmayacağım. Çünkü kongrenin, AKP’nin karşısına bir alternatif oluşturabileceğini düşünmüyorum."

(DP Kongre delegesi ve Kahramanmaraş Afşin’in Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız)

Avrupa Araştırma Konseyi geliyor

DÜNYANIN en büyük akademik Ar-Ge desteğini veren ERC (Avrupa Araştırma Konseyi) ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ERC Düzey Araştırmacı Desteği Açılış Konferansı, 11 Ocak’ta TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu’nda yapılacak. TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in açılış konuşmasını yapacağı konferansa ERC Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Helga Nowotny de onur konuğu olarak katılacak. ERC Konferansında, 30 Kasım 2007’de çağrısı açılan ERC İleri Düzey Araştırmacı Desteğinin yanı sıra ERC Başlangıç Düzeyi Bağımsız Araştırmacı Desteği ile ilgili bilgiler de aktarılacak. AB Fikirler Özel Programı’nı yürüten ERC, büyük bütçeli iki destek programı ile akademik araştırma projelerine fon sağlıyor. Genc ve deneyimli araştırmacılar için çeşitli destekler sunan ERC, yıllık 1 milyar Avro bütçesiyle dünyanın ileri gelen araştırma kuruluşları arasında yer alıyor.

Kısa...Kısa...

n AÇIK LAMA... GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Dursun, ’Organ mafyasına dikkat etmeli’ (3.1.2008) yazıdaki görüşlerine yer verdiğiniz Doç. Murat Sevencan isimli bir çalınamız bulunmamaktadır.

n BEN ’Gazi’nin Sesi’ dergisinin genel yayın yönetmeniyim. Grubumuza üye gazilerimizin sorun duygu ve düşüncelerini bize iletirlerse dergimizde yer vermekten gurur duyarım her türlü soru ve fikirlerinizi beklerim. Mehtap KENAR mehtapkenar@gazininsesidergisi.com

n BU yıl kutlayacağımız Nasrettin Hoca’nın 800. doğum yılı nedeniyle düzenlenen ’Nasrettin Hoca 800 Yaşında Uluslararası Karma Karikatür’ serginin Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerİsi’nde açıldı.
Yazarın Tüm Yazıları