Güncelleme Tarihi:
Sandıklı Özçınar Eğitim Uygulama Merkezi ve Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'ndaki zihinsel engelli öğrenciler tarafından üretilen galoşlar, ihtiyacı olan yerlere gönderiliyor. Galoşları alanlardan herhangi bir para talebinde bulunulmuyor. Buna karşın isteyenler öğrencilere kullanabilecekleri defter, kitap, kalem gibi hediyeler veriyor veya okul için gerekli malzemeleri sağlıyor.
Atölye sınıfta çalışıyorlar
Sandıklı Belediye Meclis Üyesi ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Özçınar tarafından babası merhum Halil Özçınar adına yaptırılıp Milli Eğitime Müdürlüğü’ne devredilen okulun resmi açılışı, 3 Aralık'ta yapılacak. Okulun atölyeyi andıran sınıfında öğrenciler, işbölümüyle naylonlara lastik yerleştiriyor, sıcak baskı makinesiyle galoşlara son halini veriyor.
Okulda toplam 25 zihinsel engelli öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden 5'i, 15 günlük eğitimle galoş üretimini öğrendi. 1 yıldır galoş üretimi yapan bu öğrenciler, günde 150 adet ürün çıkarıyor. Öğrencilerin tek eksiği seri üretim yapılamaması. Ürünlerin malzeme ve masrafı okul aile birliği bütçesinden karşılanıyor.
Ücretsiz galoşlar ihtiyacı olan kurumlara
Galoş üretimi öğretmenlerin gözetiminde yapılıyor. Engelli öğrencilerin bu toplumun bireyi olduğunu, eğitim aldıkları takdirde neler yapabileceklerini herkesin gördüğünü anlatan öğretmen Osman Çankaya şunları söyledi:
"Öğrencilerimizin ürettiği galoşları ihtiyacı olan ve bizden talep eden kurumlarımıza gönderiyoruz. Galoşların karşılığında kesinlikle hiçbir ücret talep etmiyoruz. Yalnız öğrencilerimizin en ufak hediyeden bile mutlu olduklarını biliyoruz. Bu yüzden galoş verdiğimiz yerler eğer isterse, onlar için küçük bir defter, kalem veya bir çikolata mutlu edecektir."
Öğretmen Muhammet Çerit de "Bu galoşları hastaneler ya da kreşler olsun, talep olan yerlere veriyoruz. Günde 150'ye yakın galoş üretiyoruz" dedi.
Zihinsel engelli öğrencilerden 22 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz, her gün galoş ürettiklerini belirtti ve pres yaptığı makineyi gösterdi.