Zeytinyağı Nasıl Yazılır? Zeytinyağı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağı Nasıl Yazılır Zeytinyağı Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:23

Yazımı konusunda merak edilen sözcük grupları içerisinde zeytinyağı geliyor. Özellikle dünyanın en sağlıklı besin kaynakları içerisine giren zeytinyağı, Türkiye'de özel üretimden geçerek tüketilmektedir. Bu yüzden yazılışı ile beraber günlük yaşamda çok sık kullanılır. Peki, zeytinyağı nasıl yazılır? Zeytinyağı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

  Özel bir şekilde üretilmesi ile beraber zeytinyağı Türkiye'nin dört bir tarafında yaygın şekilde tüketilir. Özellikle sağlıklı ve lezzetli yönleri ile sabah kahvaltılarının ve yemeklerin vazgeçilmezidir. Bununla beraber yazım üzerinden de birçok farklı yerde değerlendirilir. Ancak aynı zamanda çok fazla yazım hatasına uğrayan sözcük grupları arasında bulunur. 

 Zeytinyağı Nasıl Yazılır? 

 Bu Kelimenin doğru şekilde yazılış hali ‘zeytinyağı’ olarak öne çıkar. Yani bitişik olarak ele alınması ve buna paralel olarak kullanılması gerekir. Çünkü bu sözcük grubu aynı zamanda özel isim şeklinde bilinir. Yani belli bir yapıyı anlatması üzerinden kullanılır. O yüzden Bitişik olarak zeytinyağı şeklinde farklı yerlerde kullanılabilir.

  Zeytinyağı Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı?

Haberin Devamı

  Türk Dil Kurumu bu kelime için bitişik olarak yazılması gerektiğine dair kural sunmaktadır. Bu kurala riayet etmek suretiyle bitişik olarak ele alınır.

  Zeytinyağı doğru

 Zeytin yağı yanlış

  Özel bir isim olarak ön plana çıktığı için ve belli bir yapıyı anlattığı için bitişik olarak bu kelimenin ele alınması gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!