Güncelleme Tarihi:
Zac yağı bir hayli tehlikeli bir asit maddesi olduğu, için vücut ile temasın önlenmesine büyük ölçüde dikkat gösterilmesi gerekmektedir. Temas olması halinde beş dakika boyunca soğuk su ile yıkanarak acil bir şekilde yanık tedavisinin uygulanması büyük önem arz etmektedir.
Zaç Yağı Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Zaç yağının bilinen diğer ismi sülfürik asit olan bir yağ türüdür. Sanayide oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan zaç yağı, bir hayli kuvvetli mineral asittir. Zaç yağının formülüyse H2SO4 şeklinde olmaktadır. Yağ kıvamına sahip bir durumda olan renksiz ve şeffaf bir sıvı olmaktadır. Zaç yağının sahip olduğu yoğunluk, 25 derece olan bir ısı ortamında 1.834 şeklinde olmakla beraber 10,5 derecedeki bir ısının mevcut olduğu ortamda donmaktadır. Zaç yağı genel olarak 318 dereceye maruz kalması durumunda kaynamaktadır. Zaç yağı, su ile karıştırılması durumunda bir hayli büyük bir ısı açığa çıkarmaktadır. Bu durum sonucunda ise oldukça tehlikeli nitelikteki sıçramalar olabileceği için bu yağın suyla karışımı sırasında suyu asidin içerisine değil de asidi çok yavaş bir biçimde suya katmak gerekmektedir.
Zaç Yağı Asit mi Baz mı?
Zaç yağı sülfürik asittir. H2SO4 formülüne sahip olmaktadır ve bu madde mineral tipli olan bir asittir. Rengi mevcut değildir ve yağımsı bir kıvamda bulunmaktadır. Doğada sıvı şeklinde görülmektedir. Kullanım yeri en fazla sanayi alanıdır.
Zaç Yağı pH Değeri Nedir?
Zaç yağı, bir diğer adıyla sülfürik asit, H2SO4 şeklindeki formülüne sahip olan mineral tipli bir asittir. Renksiz ve yağımsı bir yapıya sahip olan sülfürik asit, doğada sıvı şekilde bulunmaktadır. Zaç yağı, bir hayli güçlü bir asittir. Zaç yağının pH değeri ise 0.3 olarak ortaya çıkmaktadır.