Yüzük ölçüsü nasıl hesaplanır? Basit yüzük ölçüsü hesaplama (Kadın ve Erkek)

Güncelleme Tarihi:

Yüzük ölçüsü nasıl hesaplanır Basit yüzük ölçüsü hesaplama (Kadın ve Erkek)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 23:59

Yüzük ölçüsü sıklıkla çap yöntemi ile hesaplanmaktadır. Çap yöntemi için sürekli kullanılan bir yüzüğün halka ölçüsünü, milimetrelik bir cetvel ile alabilirsiniz. Yüzüğün iç kısmının, geniş kısmını baz alarak çap ölçüsü alabilirsiniz. Yüzük ölçüsü nasıl hesaplanır? Basit yüzük ölçüsü hesaplama hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Yüzük ölçüsü hesaplamak için en pratik tercih edilebilecek yöntemlerden biri kuyumcuya gitmektedir. Yakın bir kuyumcuya giderek, parmağınızın net ölçüsünü hesaplayabilirsiniz. Özellikle hesaplamadan önce spor yapmak ya da nemli el üzerinde hesaplama yapmak size daha doğru bir sonuç verecektir.

  Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

  Yüzük ölçüsü hesaplamasında sıklıkla çap ve çevre yöntemleri uygulanmaktadır. İp, mezura veya cetvel gibi araçlarla kolay bir şekilde bu işlemler gerçekleştirilebilir. Parmak ölçüsü herkeste farklılık gösterebileceği gibi yüzüklere göre de değişiklik gösterebilir. Cinsiyet, kilo veya çevresel koşullara göre de yüzük ölçüsü zaman zaman değişebilir.

  Kadınların yüzük ölçüleri 8 numara ile 28 numara arasında değişiklik gösterir. Erkeklerin standart yüzük ölçüleri ise 15 numara ile 35 olarak değişiklik gösterebilir. Yüzük ölçünüzü hesaplamak için kullanabileceğiniz pratik yöntemlerden biri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

 Daha önce kullandığınız bir yüzüğünüzü alın ve milimetre ölçüsü olan bir adet cetvel bulun.

 Yüzüğü yatay bir şekilde koyun, boydan olacak şekilde yüzüğü ölçün.

 Yüzüğün mutlaka geniş bölümünü baz alın.

 Ortaya çıkan milimetreye göre ölçüm tablosuna eş gelen numarayı sipariş edebilirsiniz.

 Bunun dışında çevre yöntemini deneyerek de yüzük ölçünüzü elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle bir parça tel alınız. Ardından iki ucunun parmağınızda birleştiği yerini kalem ile çiziniz. Bir cetvel yardımıyla işaretlediğiniz yere kadar teli ölçünüz. Bu ölçüm, parmağınızın net çevre ölçümünü vermektedir.

  Basit Kadın Yüzük Ölçüsü Hesaplama

  Almak istediğiniz yüzüğün ölçüsünü tam olarak bilmiyorsanız, bir kağıt alınız. Ardından kağıdı şerit olacak şekilde parmağınıza sarınız. Yüzük gelecek olan yeri işaretleyerek, bir cetvel yardımı ile ölçünüz. Bu sayede parmağınızın net çevre ölçüsünü elde edebilirsiniz. Cinsiyet, kilo ve ödeme bağlı olarak kadın yüzük ölçüleri değişiklik gösterebilmektedir.

  Özellikle sabah erken saatlerde veya spordan sonra akşam ölçüm yapıp, yapmadığınıza dikkat ediniz. Kadın yüzük ölçülerinin standardı ortalama 15 numaradır. Eğer sürekli olarak kullandığınız bir yüzük var ise iç bölümünde yer alan numarasını kontrol ederek net yüzük numaranızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

  Eğer elinizde eski bir yüzüğünüz yok ise bir kuyumcuya giderek, net yüzük ölçünüzü kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz. Ancak böyle bir imkanınız yok ise uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem şu şekildedir;

 Bir ip alınız ve yüzük parağınızın etrafına dolayınız, ardından ipin bağlanma noktasını işaretleyiniz.

 Sonrasında işaretlediğiniz alanı milimetrik cetvel ile ölçünüz ve ölçüm tablosundan faydalanarak parmak numaranızı öğreniniz.

 Basit Erkek Yüzük Ölçüsü Hesaplama

  Yüzük satın almadan önce daha önce taktığınız bir yüzüğü elinize alınız. Sonrasında ise milimetre ölçüsüne sahip bir adet cetvel alınız. Yüzüğü yatay duracak şekilde bir masa ya da düz bir alan üzerine koyunuz. Yüzüğün iç kısmını ölçünüz ortaya çıkan milimetreyi bir yere yazınız. Sonrasında ise milimetre yüzük ölçüsü tablosuna bakarak yüzük ölçünüzü öğrenebilirsiniz. Eğer mevcut bir yüzük yok ise uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem şöyledir;

Haberin Devamı

 Bir şerit, kurdele ya da kağıt alınız ve parmağınızın etrafına sarınız.

 Birleşim yerini tükenmez bir kalem ile işaretleyin sonrasında ise metre ya da milimetrelik bir cetvel bulunuz.

 Parmak çevre uzunluğunu milimetrik olarak net bir şekilde bu sayede hesaplayabilirsiniz ardından yüzük ölçüm tablosundan destek alarak, en net yüzük numaranızı hesaplayabilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!