Yumurta atma yarışmasında bilim kazandı

Güncelleme Tarihi:

Yumurta atma yarışmasında bilim kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 17:49

Liselilerin bilime ilk adımlarını atmak için düzenlenen ‘Yumurta Atma Yarışması’na katılan 35 tasarımdan 31’i başarılı oldu.

Haberin Devamı

Lise öğrencilerinin bilime ilk adımlarını atmaları için ‘Yumurta Atma Yarışması’ yapıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, yaptıkları tasarımlara yerleştirdikleri yumurtaları belirlenen yüksekliklerden atarak, kırılmaması için uğraştı. Üç aşamalı etkinlikte 35 tasarımdan 31’i başarılı oldu, yarışmayı en hafif tasarımla Bornova Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğulcan Büyükkeskin kazandı. Büyükkeskin’e bilgisayar hediye edilirken, Bornova Anadolu Lisesi’ne de teleskop verildi. Yarışmaya, İzmir Fen, İzmir Dokuz Eylül Anadolu, Bornova Folkart Mektebim Anadolu, Güzelbahçe Bahçeşehir Fen ve Teknoloji, İzmir Atatürk, Selçuk Yaşar Boyacılık Mesleki ve Teknik Anadolu, İzmir Özel Çamlaraltı Anadolu, Bornova Anadolu, İzmir Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu, Bergama 14 Eylül Anadolu, İzmir Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Liseleri ile TED İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejleri’nden 35 öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, Yumurta Atma Yarışması’nın öğrencilerin uzay ve havacılık mühendisliğine ilgilerini ortaya çıkarmak amacıyla yapıldığını belirtti. Bu kapsamda öğrencilerin tasarımlarının içlerine birer yumurta yerleştirdiklerini, belirlenen farklı mesafelerden bırakıldığını söyledi. Yumurtaların kırılıp kırılmadığının gözlendiğini anlatan Prof. Dr. Şahin, “Üç aşamalı gerçekleştirdiğimiz yarışmada, 35 adet tasarımdan 31’inin de üç aşamayı başarıyla geçmesinden çok etkilendik. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz üç aşamada da başarılı olunca en hafif tasarımı birinci seçtik. Öğrencilerimizin, aerodinamik ve mukavemet konularındaki teknik becerilerini geliştirdiklerini gözlemledik. Ayrıca Uzay ve Havacılık Mühendisliğine ilgilerinin de ne kadar ileri olduğunu gördük” dedi.

BAKMADAN GEÇME!