Yulaf kilo verdirir mi? Sütlü, yoğurtlu, kakaolu yulaf unu tüketmek kilo vermeyi sağlar mı?

Güncelleme Tarihi:

Yulaf kilo verdirir mi Sütlü, yoğurtlu, kakaolu yulaf unu tüketmek kilo vermeyi sağlar mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 21:17

Kilo problemi günümüzde pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan birisidir. Bu nedenle pek çok kişi diyet yapmakta ve diyet menüsünde yulaf bulundurmaktadır. Bu anlamda yulaf tüketmenin kilo vermeye yardımcı olup olmadığı da sıklıkla araştırılmaktadır. Peki yulaf kilo verdirir mi? Sütlü, yoğurtlu, kakaolu yulaf unu tüketmek kilo vermeyi sağlar mı? Sizlere yulaf hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Hem kilo vermek hem de sağlığını korumak isteyen kişilerin genellikle diyet listesinde aradıkları besinlerden birisi de yulaf olmaktadır. Kilo vermenin yanında sağlık açısından da iyi bir besin olan yulafın nasıl tüketilmesi gerektiği de bilinmesi gerekmektedir.

Yulaf Kilo Verdirir mi?

Yulaf hem kilo açısından hem de sağlık açısından çok sağlıklı olduğu bilinen besinlerden birisidir. Karında oluşan açlık hissini yatıştıran ve uzun süreli tokluk hissini veren besinlerden birisi de yulaf olmaktadır. Yulaf günlük alınması gereken protein, vitamin, mineral ve liflerin alınmasını sağlamaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir diyet listesi sunmaktadır.

Yulaf dünya çapında en yararlı tahıl grupları arasında yer almaktadır. Gluten içermemesi nedeniyle sağlıksız kilo verme sonucu oluşan rahatsızlıklara da yol açmamaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta tüketim süresidir. Yulaf tüketen kişilerin günde 12 veya 14 bardak sıvı tüketmesi gerekir. Yeterli miktarda sıvı tüketmeyen kişilerde kabızlık problemleri görülebilir.

Haberin Devamı

Sütlü, Yoğurtlu, Kakaolu Yulaf Unu Tüketmek Kilo Vermeyi Sağlar mı?

Yulaf tüketimi yüzyıllardan veri ver olan ve her zaman tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Yulaf kilo vermeye yardımcı bir besindir. Bu nedenle diyet menülerinde yulaf sıklıkla verilmektedir. İçerisinde yer alan vitamin, B6, fosfat, demir, karbonhidrat ve benzeri besin değerleri günlük olarak bu değerleri karşılamaya yetmektedir.

Fakat bazı kişiler yulafı tek başına tüketmek istememektedir. Tadında değişlik yapmak isteyen kişiler yulaf ununu bazı besinler ile tüketmektedir. Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.

Bununla birlikte kakao zararlı bildiğimiz çikolatanın içerisinde ya da pasta gibi şekerli yiyeceklerde daha ağırlıklı olarak kullanıldığı için kişilerde zararlı algısı sıklıkla oluşmaktadır. Fakat bunun aksine kakao antioksidanı yüksek bir besin olup fenol denilen yararlı kimyasallar içermektedir. Bu nedenle şekerle birlikte tüketilmediği taktirde kakaolu yulaf ununun sağlık açısından bir zararı bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Kakaolu yulaf unu diyet listelerinde de verilen sağlıklı besinlerden birisidir. Fakat zayıflama diyetlerinde karbonhidrat içermesinden dolayı kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!