Yüksekokul için ‘milli mücadele’

Güncelleme Tarihi:

Yüksekokul için ‘milli mücadele’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 11:19

UŞAK'ın Sivaslı İlçesi'nde, inşaatı devam eden meslek yüksekokulunun tamamlanması için tüm vatandaşlar seferber oldu. 6 belde, 16 köy ve ilçe merkezindeki evler tek tek dolaşılıp yardım toplanıyor. Parası olmayanlar, süt, yumurta, arpa ve buğday yardımında bulunurken, bazıları da tavuk, keçi, koyun ve deve kuşlarını bağışlıyor.

Haberin Devamı

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, 2 milyon YTL'ye malolacak ve 4 ay önce yapına başlanan meslek yüksekokulunun inşaatı sürerken, milli mücadele yıllarını hatırlatan bir seferberlik başlatıldı. Yediden yetmişe örnek bir dayanışma sergileyen tüm Sivaslılılar, Uşak Üniversitesi'ne bağlı olacak Sivaslı Meslek Yüksekokulu'nun inşaatının bir an önce tamamlanması için ellerinde ne var ne yoksa oluşturulan komisyona bağışlıyor. Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'ın öncülüğünde öğretmen, imam, muhtar ve gönüllülerden oluşturulan heyetler, 6 belde, 16 köy ve ilçe merkezindeki tüm evleri tek tek dolaşıp yardımları makbuz karşılığı kabul ediyor. Parası olmayan vatandaşlar ise süt, yumurta, buğday ve arpa yardımında bulunurken, bazıları da tavuk, keçi, koyun, inek ve hatta deve kuşu bağışlıyor.

Haberin Devamı

SİVASLI TEK YUMRUK

Sadece vatandaşların katkılarıyla inşaa edilecek olan yüksekokulun tamamlanması için ilçenin tüm imkanlarını seferber eden Kaymakam Sedat Yıldırım, Türkiye'de örnek bir proje başlattıklarını söyledi. Sivaslı Meslek Yüksekokulu inşaatının dört ayda çok hızlı bir şekilde yol aldığını kaydeden Kaymakam Yıldırım, “İnşaat başladığından beri hedeflerimizde en küçük bir sapma olmadı. Sekiz derslik ve dört kattan olaşacak yüksekokul binası için ilçede bir seferberlik var. Herkes elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalışıyor. Tüm ilçe kenetlenmiş halde ve tek bir yumruk gibi inşaatın tamamlanması için uğraşıyor. Kurtuluş Savaşı'nda yayınlanan Tekalif-i Milliye kararları halkı tek yumruk yapmıştı. Bugün biz de aynı duyguyu yaşıyoruz. Paraya dönüştürülecek her şeyi bağış olarak kabul ediyoruz. Çocuklarımız harçlıklarını, belediye başkanımız arsasını bağışlıyor ve Sivaslı halkı da üzerine düşeni yapıyor” diye konuştu.

MEYHANEDE DE CAMİDE DE BAĞIŞ TOPLUYORUZ

Yıldırım, okul inşaatının bu yılın Haziran ayında bitmesinin planlandığını vurgularken, “Cami avlusunda da bağış topluyoruz, meyhaneden de. Amacımız ve hedefimiz aynı. Biz ortak bir bilim yuvası inşa ediyoruz. Bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum. 2008- 2009 öğretim dönemine bu inşaat bitecek. Ancak şu anda 500 bin YTL'lik bir eksiğimiz var. Bize yardım edecek herkesin desteğini istiyoruz. Para gönderemeyenlerin, paraya dönüştürülebilecek her şeyini kabul ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA BAĞIŞ TURU

Yardım toplamak için, tüm masrafları ceplerinden karşılayarak yurt dışına bir gezi düzenlediklerini ve 10 gün boyunca Norveç, Belçika, Almanya, Danimarka ve Hollanda'da gurbetçilerin bağışlarını kabul ettiklerini aktaran Kaymakam Yıldırım, 13 yaşındaki bir çocuğun 1 yıllık harçlığını bağışlamasından çok etkilendiklerini söyledi. Yıldırım, bu kampanyada yaşananları bir kitap haline getirmek istediklerini kaydetti.

Kaymakam Yıldırım ve Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz'ın her gün kontrol ettiği inşaatta 27 yaşındaki Recep Pekgöz ile 42 yaşındaki Yaşar Uğural'ın da destek amacıyla para almadan çalıştığı kaydedildi. Yayalar Beldesi'nden kampanyaya katılan 67 yaşındaki İsmihan Ay, “Okul yapıyoruz dediler. Benden yardım istediler. Ancak param yoktu. Ben de yumurta verdim. Bu vatan için her şey feda olsun” derken, 77 yaşındaki Hasibe Leşber de “Evimde verecek bir şeyim yoktu. Bir ölçek arpa bağışladım. İnşallah faydam olmuştur” diye konuştu. Kampayaya 2 devekuşu bağışlayan Orhan Özdemir ise belinden gelen her türlü yardımı yapmaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Norveç'te yaşayan Sivaslılılar adına gurbetçi Saittin Gülbahçe, aralarında topladıkları 13 bin 500 YTL'yi Kaymakam Yıldırım'a makamında teslim etti. Sivaslı Okul Yaptırma Derneği Başkanı Hasip Vural da gurbetçilere teşekkürlerini sundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!