Güncelleme Tarihi:
YÖK Başkanı Erol Özvar, Kırgızistan’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğu kazanan Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Atalay Demir ve antrenörü Mehmet Naim Dildirim ile üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ı makamında ağırladı.
Kendisinin de eski bir sporcu olduğunu söyleyen Özvar, milli sporculara üniversiteye girişte sağlanan imkanları hatırlattı. Bu konuda yürütülen yeni bir çalışmaya değinen Özvar şunları söyledi:
“Milli Sporcular için bir kontenjan çalışmamız oldu. Bu sene onu da ilan edeceğiz. Vakıf üniversitelerindeki yüzde yüz burslu milli sporcu kontenjanında artış sağlayacağız. Üniversiteler sadece bilimle değil, spor ve sanat alanında da topluma hizmet etmesi gerekiyor. Türkiye'de bütün üniversitelerde başlatılan ‘Spor Dostu Kampüs’ projesiyle kampüslerin hem profesyonel sporculara hem de diğer öğrencilere imkanlar sağlayacak şekilde düzenlenmesini ve tüm öğrencilerin sporla buluşmasını istiyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de bu konuda en iyi altyapıyı sunan, öğrenciyi en iyi teşvik eden, imkanlarını en üst düzeyde öğrencisiyle paylaşan üniversiteleri değerlendireceğiz ve ilk 10’a, 15’e giren üniversiteleri ilan edeceğiz. Bu konuda inşallah Gençlik ve Spor Bakanlığı ile diğer ilgili bakanlıklar da bizlere destek sağlamış olacak. Yani biz hem bütün öğrencilerimizin sporla buluşmasını temin etmek, sporu sevdirmek, düzenli yaptırmak ama bir taraftan da profesyonelce sporu yapan öğrencilerimizin de bu imkanlardan daha fazla düzeyde istifade etmesini sağlamak istiyoruz. Bu çok önemli. Üniversitelerimizin sadece bilimle değil aynı zamanda en az onun kadar spor ve sanatla öne çıkması gerekir. Üniversitelerin bu üçüne de ev sahipliği yapması gerekir. Altyapımız da gayet güzel, çok sayıda Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulumuz var, çok sayıda spor bilimleri fakültemiz var.”
BAŞARILI SPORCULARI DESTEKLEYELİM
Dünya şampiyonu Atalay Demir’in antrenörü Mehmet Naim Dildirim kabulde şampiyonluk kemerini ve madalyasını Özvar’a sundu. Demir’i tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Özvar, öğrenciye yarışmaya nasıl hazırlandığını ve yarışma esnasında neler hissettiğini sordu.
Demir’in günde 2’şer saat süren iki veya üç antrenman yaptığını anlatması üzerine Özvar, “Yetenek kadar çalışma da önemli. Yani çalışma yeteneği geçer. Her alanda büyük bir emek lazım, devamlı meşgul olmanız gerekiyor. Hele siz artık sporu profesyonel boyutta yapıyorsunuz. Rakipleriniz ne kadar çalışıyorsa en az onlar kadar çalışmanız lazım. Biz bu başarı hikayesiyle övünüyoruz. İyi ki böyle üniversitelerimiz var, iyi ki böyle sporcularımız var. Arzumuz, temennimiz odur ki Atalay gibi gerek Türkiye ölçeğinde gerek dünya ölçeğinde başarılı sporcular çıksın, bizler de onları destekleyelim. Üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz okusunlar, yüksek tahsillerini tamamlasınlar, profesyonel spor hayatları sona erdikten sonra aynı hocaları gibi öğretim üyesi olarak, öğretim görevlisi olarak devam etsinler” dedi.