YLSY dil kursu takvimi

Güncelleme Tarihi:

YLSY dil kursu takvimi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 16, 2024 14:56

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazanan öğrencilere yönelik Yurt İçi Dil Kurs BaÅŸvuru ve Tercih iÅŸlemleri baÅŸladı. BaÅŸvurular 28 Ekim’de sona erecek. Â

Haberin Devamı

MEB’den yapılan açıklamaya göre; ‘Yurt dışında lisansütü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme’ olarak açılımı yapılan YLSY için ‘Yurt İçi Dil Kurs Başvuru ve Tercih’ işlemleri, REBUS (Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) üzerinden dijital ortamda yapılacak. Öğrenciler 4 aylık kurs için  öğretim şeklini başvuru sırasında ‘örgün’ ya da ‘çevrim içi’ olarak seçebilecek. Öğrenciler yerleşim yerinde örgün öğretim yoluyla dil kursu açılamaması halinde çevrim içi öğretim yoluyla yurt içi dil öğrenimi tercihinde bulunabilecek. Dil kursu başvurularında ikamet adresi bilgileri kontrol edilecek.

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI KASIM’DA
Yapılan açıklamaya göre yurt içinde dil öğrenimi 4’er aylık dönemlerde yürütülecek. Öğrenim görülecek 4 aylık döneme ait kabul belgesi dijital sisteme yüklendikten sonra öğrenciler öğrenime başlamış sayılacak ve dil öğrenimi görülecek ilgili dönem sonuna kadar kurs değişikliği veya kurstan ayrılmak mümkün olmayacak. Yurt İçi Dil Kursu 2’nci Dönem başvuruları ise 1 Kasım’da başlayıp 28 Şubat 2025’te sona erecek. 

BAKMADAN GEÇME!