YKS öncesi son hatırlatmalar

Güncelleme Tarihi:

YKS öncesi son hatırlatmalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 07:00

3.5 milyon adayın ter dökeceği üniversite sınavları bu hafta sonu yapılıyor. Sınava giderken yanınızda neler olmalı, sınav sırasında hangi kurallara uymak gerek, hangi oturumda kaç soru sorulacak? İşte son gün hazırlıkları için aklınızda olması gerekenler...

Haberin Devamı

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), yarın ve pazar günü düzenlenecek. 3 milyon 527 bin 463 adayın başvuru yaptığı sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda yapılacak. Yarın uygulanacak TYT saat 10.15’de başlayacak ve 165 dakika sürecek. İkinci oturum AYT ise pazar günü saat 10.15’de başlayacak. AYT için adaylara 180 dakika süre verilecek. Sınavın 3’üncü oturumu YDT de aynı gün saat 15.45’te başlayacak. Bu testte adayların 120 dakika zamanı olacak.

TC NO’LU KİMLİK ŞART
Adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı belge, sınav giriş belgesi ve su dışında bir şey getirmesi yasak. Sınavda 12’nci sınıfın ikinci dönemine ait konulardan soru sorulmayacak. TYT’de Türkçe’den 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikten 40, fen bilimlerinden 20 olmak üzere 120 soru gelecek. AYT’de ise Türk dili ve edebiyatı/sosyal bilimler-1’de 40, sosyal bilimler-2’de 40, matematikte 40, fen bilimlerinde 40 sorunun cevaplanması istenecek. YDT ise 5 dilde uygulanacak ve 80 soru olacak.

Haberin Devamı

KAPILAR SAAT 10’DA KAPANACAK

Bu yıl da baraj puan uygulaması olmayacak. Yerleştirme puanı hesaplanan herkes tercih yapabilecek. TYT’deki Türkçe ya da temel matematik testinin en az birinden 0.5 ve üzeri; AYT’de ya da YDT’deki testlerden herhangi birinden de 0.5 ve üzeri ham puan almak yeterli olacak. Uzmanlar, sınav salonlarında kapıların saat 10.00’da kapanacağını belirterek, geç kalınmaması uyarısı yaptı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adayların mağdur olmamaları için ivedilikle nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartlarını almaları gerekiyor. İl veya ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!