YGS sınava giriş belgesi nasıl çıkarılır? ÖSYM son dakika!

Güncelleme Tarihi:

YGS sınava giriş belgesi nasıl çıkarılır ÖSYM son dakika
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 11:19

YGS 2016 sınav giriş belgesi için haberimizden yararlanabilirsiniz. Sınava girecek adayların YGS giriş belgesi çıktısı almaları şarttır. Peki; YGS giriş belgesi nereden alınır?, YGS giriş belgesi çıktısı nasıl alınır? YGS 2016 giriş belgesi çıktısı almak için ais.osym.gov.tr sayfasına giriniz.

Haberin Devamı

13 Mart Pazar günü YGS'ye girecek adayların YGS giriş belgesi çıktısı almaları için ais.osym.gov.tr internet sitesine erişmeleri gerekiyor. YGS giriş belgesi çıktısı nasıl alınır?, YGS giriş belgesi çıktısı nasıl olmalı? ÖSYM YGS sınav giriş belgesi çıktısı alan ya da alacak olan adaylar için son dakika uyarısı yayınladı.

YGS GİRİŞ BELGESİ NASIL OLMALI?

YGS 2016 sınavına girecek olan adaylar için YGS giriş belgesi çıktısı alma konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini haberimizde bulabilirsiniz.

YGS sınava giriş belgesi nasıl çıkarılır ÖSYM son dakika

YGS'ye girecek adaylar ais.osym.gov.tr internet sitesinden alacakları YGS giriş belgesinin renkli veya siyah-beyaz çıktısını sınav günü mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aksi halde sınava girişleri engellenecektir. YGS sınav giriş belgesi çıktısının renkli ya da siyah-beyaz olması önemli değildir.

Haberin Devamı

YGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI TEMİZ OLMALI!

YGS sınav giriş belgesi çıktısı edinen öğrencilerin bu belgenin ön ve arka yüzüne ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim ve işaret koymamaları gerekiyor. Aksi takdirde YGS sınav giriş belgesi geçersiz sayılacağı gibi sınava giriş hakkı kaybedilecektir.

Öte yandan sınav giriş belgesini fotoğraf görünür şekilde yanlarında bulundurmayan adaylar, sınava alınmayacaklar. Belge üzerinde kişisel bilgileri silik olan veya fotoğrafı net olmayan adayların YGS sınavına katılmalarına izin verilmeyecek. YGS sınav giriş belgesi deforme olmuş (kırışmış, zedelenmiş) olan adaylar için de aynı durum söz konusu.

ÖSYM YGS GİRİŞ BELGESİ GÖNDERMİYOR!

ÖSYM YGS giriş belgesi gönderimi yapmıyor. Adaylar YGS giriş belgesi çıktısını sadece ais.osym.gov.tr'den alabilecekler.

YGS SINAVINA EHLİYET İLE GİRİLMİYOR

YGS'ye girecek adayların yanlarında YGS giriş belgesi çıktısı ile birlikte nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını bulundurmaları gerekiyor. YGS girişlerinde ehliyet ve kişisel kimlik kartı kabul edilmemektedir.

Haberin Devamı

YGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI NASIL ve NEREDEN ALINIR?

YGS adayları YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek ve YGS 2016 sınav giriş belgesi çıktısı almak için bilgisayarlarında bulunan internet tarayıcısının adres çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak, aşağıda ekran görüntüsü bulunan ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşmalıdırlar.

YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

YGS sınava giriş belgesi nasıl çıkarılır ÖSYM son dakika

Bu sayfanın üst sağ köşesinde bulunan 'Sisteme Giriş' butonun tıklayarak aşağıdaki sayfaya erişilebiliyor.

YGS sınava giriş belgesi nasıl çıkarılır ÖSYM son dakika

Sonrasında 'Aday İşlemleri Sistemi' girişi yapmak için adaylar, TC kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile sisteme giriş yapabiliyorlar. Bu sayede YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerini gösteren bilgilere ulaşabiliyorlar. Aynı ekran üzerinden YGS 2016 sınav giriş belgesi çıktısı alınabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!