Güncelleme Tarihi:
2017 YGS sınavı için artık nefesler tutuldu. Üniversite hayaliyle yanıp tutuşan birçok öğrenci, YGS sınavı öncesinde hazırlıklarına devam ediyorlar. Sınav öncesinde 2017 YGS sınavı için hazırlıklarını yapan öğrenciler, çıkmış soruları araştırıyorlar. YGS çıkmış sorularına ulaşamayan öğrenciler, haberimizin içinde bulunan linkten geçmiş sorulara ulaşabilirler. Peki, YGS baraj notu kaç? Sınav yerleri nasıl öğrenilir? İşte tüm detaylar!
YGS ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ
YGS BARAJ PUANI 2017
YGS'ye girecek adaylarından en çok merak ettikleri konulardan biri de YGS baraj puanı oldu. Peki, 2017 YGS baraj puanı kaç? Sınavda 6 puan türünden birinde 150 puanı alanlar ikinci sınav olan LYS'ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adaylarında dört yıllık bir üniversite için tercih yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.
2017 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?
12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.
SINAVA GİRİŞ BELGELERİ NELER?
Adayların YGS’ye girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.
ADAYLAR 9.45'TEN SONRA SINAVA ALINMAYACAK
ÖSYM, YGS'ye sayılı günler kala bir duyuru yayınladı. Duyuruda, sınav binasına girişlerin, sınavdan 15 dakika önce sona ereceği hatırlattıldı. Ayrıca şu ifadeler yer aldı:
"2017 YGS’de saat 9.45’te binaya alma işlemleri sonlandırılacak. Adaylar başlama saatinden 15 dakika önce sınav binasına giriş yapmış olmalı. Saat 9.45’ten sonra sınav binasına kimse alınmayacak."
SINAVA GEÇ KALMAYIN
ÖSYM, Twitter hesabından adaylara sınava geç kalmamaları konusunda da hatırlatmada bulundu. Bu yıl ilk kez uygulanacak düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyor. Bu uygulamaya göre adalar, 10.00’da başlayacak oturum için 09.45’te sınav binasında bulunulmalı. Geç kalanlar YGS’ye alınmayacak.