Güncelleme Tarihi:
YGS-3 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN LİSANS PROGRAMLARINA AİT BİLGİLER | |||||||||
PROGRAM ADI | x | OKUL S. | KONT. | TERCİH | YERL. | BOŞLUK | EN DÜŞÜK P. | EN YÜKSEK P. | ORT.PUANI |
Müzikoloji | 1 | 21 | 911 | 21 | 0 | 376,143 | 376,143 | 376,143 | |
Rekreasyon Yönetimi (YO) | 3 | 20 | 221 | 18 | 2 | - | 327,288 | 262,800 | |
PUAN VE PROGRAM TÜRÜ TOPLAMLARI | 4 | 41 | 1.132 | 39 | 2 | - | - | - |
YGS-3 PUANI İLE MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ TERCİH EDİLEBİLİYOR
Müzikoloji; müziksel araştırmaya, veri toplamaya ve toplanan verileri bilimsel metotlarla değerlendirmeye dayalı sanatsal bir bilim alanıdır.
Müzikoloji Bölümü, genel olarak, müzik biliminin disiplinler arası oluşumuna yönelik eğitim vermek, uluslararası etkileşimler ışığında, bilimsel yayın ve etkinliklerle gelişimine katkıda bulunmak hedefindedir. Türkiye’de müzikoloji çalışmalarının gelişmesi ve dünya ölçütlerine ulaşmasına katkıda bulunmak üzere; müziğin diğer disiplinler ile olan ilişkilerini anlamlandırabilen müzikologlar yetiştirebilmek Müzikoloji Bölümü’nün temel amaçlarındandır.
Müzikoloji Bölümü; Genel Müzikoloji, Etnomüzikoloji ve Folklor, Geleneksel ve Modal Müzikler olmak üzere lisans ve yüksek lisans programlarını kapsayan üç AnaBilim Dalı’ndan oluşmaktadır.
YGS-4 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN LİSANS PROGRAMLARINA AİT BİLGİLER | |||||||||
PROGRAM ADI | x | OKUL S. | KONT. | TERCİH | YERL. | BOŞLUK | EN DÜŞÜK P. | EN YÜKSEK P. | ORT.PUANI |
Gastronomi (YO) | 14 | 270 | 3.062 | 192 | 78 | - | 420,013 | 298,609 | |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YO) | 28 | 705 | 16.122 | 655 | 50 | - | 438,727 | 317,569 | |
Geleneksel Türk Sanatları (MTOK) | 1 | 7 | 66 | 7 | 0 | 279,559 | 279,559 | 279,559 | |
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (YO) | 6 | 90 | 809 | 79 | 11 | - | 367,721 | 280,887 | |
Medya ve İletişim Sistemleri (YO) | 3 | 60 | 407 | 56 | 4 | - | 351,363 | 258,448 | |
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (YO) | 3 | 60 | 372 | 49 | 11 | - | 362,829 | 262,445 | |
Yeni Medya (YO) | 3 | 50 | 173 | 18 | 32 | - | 351,620 | 247,207 | |
PUAN VE PROGRAM TÜRÜ TOPLAMLARI | 58 | 1.242 | 21.011 | 1.056 | 186 | - | - | - |
YGS-4 ALANINDA GASTRONOMİ BÖLÜMÜ DİKKAT ÇEKİYOR
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlarda da sunulmaktadır.