YGS 3 ve YGS 4 ile alan bölümler hangileri?

Güncelleme Tarihi:

YGS 3 ve YGS 4 ile alan bölümler hangileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 15:58

YGS 3 ve YGS 4 puanı ile alım yapan bölümleri araştıran adaylar, ilk sınavda aldıkları puanlar ile iyi bir bölüme yerleşip yerleşemeyeceğini merak ediyor. YGS 3 ve YGS 4 puanı ile hangi lisans bölümünü tercih edebileceklerini öğrenmek isteyen üniversite adayları, hangi bölümlerin tercih edilebileceğini merak ediyor. İşte, YGS 3 ve YGS 4 ile alan bölümler ve kontenjanlarına dair bazı detaylar

YGS-3 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN LİSANS PROGRAMLARINA AİT BİLGİLER
PROGRAM ADIxOKUL S.KONT.TERCİHYERL.BOŞLUKEN DÜŞÜK P.EN YÜKSEK P.ORT.PUANI
Müzikoloji 121911210376,143376,143376,143
Rekreasyon Yönetimi (YO) 320221182-327,288262,800
PUAN VE PROGRAM TÜRÜ TOPLAMLARI 4411.132392---
Haberin Devamı

YGS-3 PUANI İLE MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ TERCİH EDİLEBİLİYOR

Müzikoloji; müziksel araştırmaya, veri toplamaya ve toplanan verileri bilimsel metotlarla değerlendirmeye dayalı sanatsal bir bilim alanıdır.

Müzikoloji Bölümü,  genel olarak, müzik biliminin disiplinler arası oluşumuna yönelik eğitim vermek, uluslararası etkileşimler ışığında, bilimsel yayın ve etkinliklerle gelişimine katkıda bulunmak hedefindedir. Türkiye’de müzikoloji çalışmalarının gelişmesi ve dünya ölçütlerine ulaşmasına katkıda bulunmak üzere; müziğin diğer disiplinler ile olan ilişkilerini anlamlandırabilen müzikologlar yetiştirebilmek Müzikoloji Bölümü’nün temel amaçlarındandır.

Müzikoloji Bölümü; Genel Müzikoloji, Etnomüzikoloji ve Folklor, Geleneksel ve Modal Müzikler olmak üzere lisans ve yüksek lisans programlarını kapsayan üç AnaBilim Dalı’ndan oluşmaktadır.

Haberin Devamı
YGS-4 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN LİSANS PROGRAMLARINA AİT BİLGİLER
PROGRAM ADIxOKUL S.KONT.TERCİHYERL.BOŞLUKEN DÜŞÜK P.EN YÜKSEK P.ORT.PUANI
Gastronomi (YO) 142703.06219278-420,013298,609
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YO) 2870516.12265550-438,727317,569
Geleneksel Türk Sanatları (MTOK) 176670279,559279,559279,559
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (YO) 6908097911-367,721280,887
Medya ve İletişim Sistemleri (YO) 360407564-351,363258,448
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (YO) 3603724911-362,829262,445
Yeni Medya (YO) 3501731832-351,620247,207
PUAN VE PROGRAM TÜRÜ TOPLAMLARI 581.24221.0111.056186---

YGS-4 ALANINDA GASTRONOMİ BÖLÜMÜ DİKKAT ÇEKİYOR

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlarda da sunulmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!