Yer altı nasıl yazılır? Yer altı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır, ayrı mı?

Güncelleme Tarihi:

Yer altı nasıl yazılır Yer altı kelimesi TDKya göre bitişik mi yazılır, ayrı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 16:40

Kelimelerin yazım şekilleri anlam bütünlüğü bakımından büyük önem taşımaktadır. Metin belgeleri hazırlarken yazım yanlışı yapmamaya özen göstermek gerekiyor. Aksi durumda kurulan cümlede anlam bütünlüğünü sağlamak mümkün olmayacaktır. Kaliteli diyaloglar kurmak için de yazım kurallarını iyi bilmek gerekiyor. Kelimeler hakkında bilgi sahibi olmadan etkili diyaloglar kurmak ne yazıkki mümkün değildir. Bu yüzden biz de en çok kullanılan kelimelerden biri olan yer altı kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığını sizin için detaylı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Yer altı kelimesi yazımında en çok hata yapılan kelimelerden biridir. Bu kelimenin doğru yazım şekli yer altı şeklindedir. Yer altı kelimesi ayrı yazılmaktadır. Bitişik olarak yazıldığında yanlış yazım olarak kabul edilmektedir. Hemen hemen her alanda kullanılan yer altı kelimesi ayrı yazılan birleşik kelimedir.

 Yer Altı Nasıl Yazılır?

 Yer altı kelimesi ayrı olarak yazılan birleşik bir kelime olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru yazılışı yer altı şeklindedir. Bunun dışındaki yazım biçimleri yanlış olarak değerlendiriliyor. Bitişik yazım şekli de yanlış yazım olarak kabul ediliyor.

 Yer Altı Kelimesi TDK'ye Göre Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

 Yer altı kelimesinin TDK verilerine göre doğru yazım şekli yer altı olarak belirtilmektedir. TDK'ye göre yer altı kelimesi ayrı yazılmaktadır. Bitişik yazılması yanlış yazım olarak ifade edilmektedir. Yer altı kelimesi aynı zamanda ayrı yazılan birleşik bir kelime türüdür.

 

BAKMADAN GEÇME!