Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 05:02

Bilgi aktarımı kimi zaman arasınız sorsanız da kolay elde edilemeyen bir mirastır aslında. Atasözleri de bizlere büyüklerimizden kalan değerli öğelerden biridir. Çünkü içerisinde uzun yılları taşır. Yenilen pehlivan güreşe doymaz da bir atasözü örneğidir. Anlam ve kullanımını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yenilgi, insanın hırs duygusunu ortaya çıkaran bir durumdur. İnsan kazanana kadar vazgeçmek istemez. Hep tekrarını ister. Ancak hayatta yenmek kadar yenilmek gerçeği de vardır.

 Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Her başarısızlık yeni bir hırsı, yeniden deneme gücünü de beraberinde getirir. Yenilen pehlivan güreşe doymaz atasözünde bu durum çok güzel olarak anlatılmıştır. Yenilgiyi kabul etmek insanın bünyesine aykırı bir durumdur. Sürekli deneme isteği uyandırır. Her seferinde bu defa kazanacağım diyerek yeniden başlanır. Bu durum başarana, kazanana kadar devam eder.

 Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Karşınızdaki kişiye karşı bir zafer kazanmışsanız ve kaybeden kişi sizden yeni bir şans istiyorsa ona şu cümleyi kurabilirsiniz; Tamam yeniden oynayalım ama yenilen pehlivan güreşe doymaz bu son hakkın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!