Yedeksubay öğretmen atanmayınca dershane kapandı

Güncelleme Tarihi:

Yedeksubay öğretmen atanmayınca dershane kapandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2013 10:58

2006 yılında açılan Mehmetçik Dershanesi yedeksubay öğretmen ataması yapılamayınca kapandı. Aynı yerde Kaymakamlığın girişimiyle ‘Okulum Dershanemdir’ adıyla yeni bir dershane açıldı.

Haberin Devamı

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde, 2006 yılında Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı himayesinde 4 sınıfı, öğretmenler odası, kantini, bilgi işlem odasıyla ücretsiz olarak ‘Mehmetçik Dershanesi’ açıldı. 2006-2012 yılları arasında 449 kız ve erkek öğrencinin eğitim gördüğü Mehmetçik Dershanesi’ne asteğmen öğretmen ataması yapılmayınca, geçen yıl kapandı. Ordu Mesudiyeli olan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Mehmetçik Dershanesi’nin kapatılmasıyla ilgili dönemin İçişleri Bakanı aynı zamanda AK Parti Ordu Milletvekili olan İdris Naim Şahin’in yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. İdris Naim Şahin imzasıyla, 30 Ocak 2013 tarihinde Oktay Ekşi’nin sorusuna yanıt olarak TBMM Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Mesudiye İlçe Jandarma Komutanlığı’nca, daha önceki yıllarda açılan Mehmetçik Dershanesi’nin faaliyetleri değerlendirilmiş, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın asli görevlerindeki etkinliğini azalttığı tespit edilmiş, ayrıca yedeksubay öğretmen ataması da yapılamamıştır. Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren faaliyetine son verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Kaymakamlık harekete geçti

Mesudiye Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın işbirliği ile ‘Okulum Dershanemdir’ projesi hayata geçirilerek Mehmetçik Dershanesi’nin olduğu binada yeni dershane hizmete başladı. Mesudiye Kaymakamı Taner Bolat, kapanan Mehmetçik Dershanesi binasını onararak ilçede öğrenim gören lise öğrencilerinin üniversite sınavlarına hazırlanması amacıyla ‘Okulum dershanemdir’ adıyla bir dershane açtıklarını, burada ücretsiz olarak öğrencilere eğitim vereceğini belirtti. Bolat, “Mesudiye İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin motivasyonlarını artırarak, onları üniversite sınavlarına hazırlamak amacıyla bu projeyi hazırladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın işbirliği ile yürütülecek ‘Okulum Dershanemdir’ projesi için daha önceki yıllarda Mehmetçik Dershanesi olarak kullanılan binayı, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın imkanlarıyla bakım ve onarımını yaptık” dedi. Dershanede bu yıl 42 öğrenci ücretsiz eğitim alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!