Yalnız Taş Duvar Olmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)  

Güncelleme Tarihi:

Yalnız Taş Duvar Olmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 04:26

Atasözleri bizi içinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız için destekleyen bir öğüt gibidir. Bu öğütleri doğru anladığımız ve uyguladığımızda hayatımızın çok daha kolay ve verimli bir hale geldiğini görmek mümkün. Bu yüzden böyle derin ve etkileyici atasözlerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

Öğüt niteliğindeki atasözlerinin baştan savma sözler olmadığını ve bize bir takım bilgiler verdiğini asla unutmamalıyız. Bu bilgiler doğrultusunda hayatımızı şekillendirip daha rahat bir yaşam sürme şansına sahip olabilir. Her durumun içinden kolaylıkla çıkma çabamızı bazı durumlarda erteleyip zamanla kendimizi yormadan yeniden denemeler yapmamızı öğütleyen de yine bu atasözleridir. Bu cümlelere önem verip hayatımızda yer ayırmak her bakımdan yararımıza olacaktır.

 Yalnız Taş Duvar Olmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Bu atasözünün anlamı, yalnız bir insan hayatını devam ettirmek için gereğinden fazla çaba göstermek zorundadır. Buna rağmen hayatının belli bir döneminden sonra bu çabası da ona kafi gelmeyecektir. Çünkü tüm işlerin üstesinden tek başına gelmesi mümkün değildir.

Haberin Devamı

 Yalnız Taş Duvar Olmaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Maçı kazanmak için takımla oynamalısın çünkü yalnız taş duvar olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!